Oluja: Udari vjetra do 80 km/h

CIjela Bosna i Hercegovina danas je pod naletima jakog udara vjetra, a u pojedim područjima jačina iznosi i do 80 kilometara na čas.

Bosna i Hercegovina 31.03.2018 | 14:20
Oluja: Udari vjetra do 80 km/h
Prema narandžastom upozorenju, koje je objavio Federalni hidrometerološki zavod, cijelo područje BiH će cijeli dan 31.03., biti pod olujnim udarima vjetra, a najveći udari će se kretati od 60 do 80 km/h.

Prema podacima AccuWeathera, u Banjaluci udari vjetra dostižu i do 61 km/h. Vjetar je jugoistočnog smjera, a trenutna temperatura u glavnom gradu Srpske iznosi 21 stepen.

Kod kafe bara '007' vjetar je srušio stablo, a nekoliko stabala srušeno je i u Zenici, gdje udari vjetra prelaze i preko 60 km/h.Urušena je i skela kod zgrade Predsjedništva u Sarajevu.

Obustavljeni se i letovi sa sarajevskog aerodroma, jer je vjetar srušio jarbol i ogradu.

Prema najavama meterologa u popodnevnim satima kiša će padati u većem dijelu BiH, a oblačno i kišovito vrijeme očekuje se i sutra.

Temperature će biti u blagom padu, odnosno, za sutra je prognozirana najviša dnevna temperatura od 14 stepeni. Stabilizacija vremena i sunčanije vrijeme predviđa se od ponedjeljka.

(Nezavisne novine / Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar