Obrt: Trovanje na kućnom pragu

Istražioci pokušaja ubistva bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije rekli su kako vjeruju da su otrovani u svom domu u Salisburyju u Londonu.

Svijet 29.03.2018 | 08:34
Obrt: Trovanje na kućnom pragu
"Stručnjaci su utvrdili da je najveća koncentracija nervnog otrova bila na ulaznim vratima njihove kuće", saopštila je britanska policija.

Tragove otrova pronašli su i na drugim mjestima koje su ovih dana istraživala, ali u manjoj koncentraciji od one koja je pronađena u njegovoj kući.

Kao odgovor na trovanja iz više od 25 zemalja protjerano je više od 150 ruskih dužnosnika. Vlada Velike Britanije razmatra dalje mjere za kažnjavanje Rusije.

Stručnjaci javnog zdravstva još uvijek istražuju predstavlja li nervni otrov opasnost stanovnicima Salisburyja.

"Oni koji žive u ovoj četvrti mogu očekivati policiju koja će tu vršiti istragu, ali ponavljam da je opasnost veoma mala i da se istraga vodi uz velike mjere opreza", rekao je šef komande antiterorističke jedinice Dean Haydon.

Podsjećamo, Sergeja i Juliju Skripal su početkom mjeseca pronašli u nesvijesti u blizini shopping centra u Salisburyju. I dalje se nalaze u bolnici u teškom stanju, a prema posljednjim informacijama male su šanse da će preživjeti.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Па

29.03.2018 07:39

Изгледа они не знају ни гдје су га отровали. Битно је да знају да су "Руси". Гори су и од нас 100Х

ODGOVORITE
Name

OZNA

29.03.2018 18:16

Ti se sprdas,pa pobogu, Dzejms Bond je njihov tajni agent,ko zna bolje od njih.

Name

Diagnoza,

29.03.2018 08:39

Smanjenjem dotoka kisika u mozak (zamascenja rterijska) prouzroci nesvesticu , mogucnost mozdane kapi ,( a ovi dripci odma skocili "otrovi' otrovi " covek je bio psihicki preopterecen , moras stvarno biti velika bolesna budaletina da izvrsis izdajstvo svoga naroda ,dragi moji ;i najveci neprijatelj ne voli izdajice.

ODGOVORITE
Name

nebitno

29.03.2018 13:55

A kcerka? Koju dijagnozu imas za nju?

Name

Mali Srbo

29.03.2018 11:20

Tako je Bler optuzio Sadama Huseina, pa kako je zavrsilo? Englezima nije vjerovat, ovaj put su zagrizli udico sa koje ce se tesko otrgnut

ODGOVORITE
Name

U

29.03.2018 13:44

DOSTA OVE ENGLESKE FEKALIJE IZ VRHA DRŽAVE NA SVIJET.HOCE LI BLER DA MU SUPRIGA OPET BUDE ADVOKAT ENGLEZI GDJE JE OTROV SADAMA HUSEINA.DOSTA VAŠIH SPEKULACIJA CRNI DANI VAM DOLAZE KAKO SE ANALITIČKI MOŽE ZAKLJUČITI. OSTACE TE NA TOM OSTRVU DIVLJI NAROD A I UVJEK STE BILI.STA VIŠE SE PITAJU OVE FEKALIJE KADA IZLAZE IZ EU.SHVATITE JELCINJ JE UMRO..

Name

Sa strane

29.03.2018 19:50

Verovati Englezima može samo onaj ko ne zna istoriju. Kad kažem Englezima, ne mislim na običan narod nego na establišment. Mislim da nema države na planeti koja vodi pokvareniju politiku. Bili ti saveznici, ili neprijatelji - sa njima si uvek u minusu.

ODGOVORITE