Pravda za Davida treći dan

U tišini sa svijećama u rukama Banjalučani zajedno sa porodicom Davida Dragičevića traže rasvjetljavanje misteriozne smrti ovog dvadesetjednogodišnjaka. Okupljeni građani traže odgovore na nekoliko pitanja i traže pravdu.

Republika Srpska 28.03.2018 | 20:17
Pravda za Davida treći dan
U medjuvremenu u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske danas je ponovno obavljena obdukcija tijela Davida Dragičevića, a obdukcioni nalaz će biti dostavljen porodici, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Zbog smrti mladog Banjalučanina pod sumnjivim okolnostima zasjedao je Odbor Narodne skupštine za bezbjednost. Tražili su i nisu dobili zvaničnu informaciju od MUP-a. Informaciju traže ponovo kao i prisustvo ministra Lukača na sjednici odbora u srijedu.

Povodom tragične smrti Davida Dragičevića oglasio se i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je rekao da postoji uznemirenost građana ali da je na institucijama da svoj posao urade do kraja.

Tijelo Davida Dragičevića, čiji je nestanak policiji prijavljen 18. marta, pronađeno je 24. marta na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas. Zvanični izvještaj policije izazvao je opšte nezadovoljstvo u Banjaluci.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

eto

28.03.2018 20:19

Eto da se nije oglasio Momce Crnogorče mi ne bi smo znali da imaju neke institucije i da ce radit svoj posao. A to sto on odradjuje svoj posao na nacin da nam Eko toplanu servira kao svoj tal sa privatnicima. Sto nam parkove pretvara u trgove , što se ne oglasava o gradjevinskoj mafiji, što nema petlju, sto s vremena na vrijeme tihuje. Sto voli samo da ga u ogledalu vide kao lepog mladog i uspesnog. A daleko od svega.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

29.03.2018 02:32

Nikad ružniji, nesretniji, siromašniji i opasniji grad i nikad ružniji, nesposbniji, korumpraniji ali do koske i primitivniji gradonačelnik. Grupa ufuranih Eko bradonja vode grad .

Name

Gavro

29.03.2018 05:14

Oglasio se i pozvao institucije da rade svoj posao, prilicno licemjerna izjava dobrog nam gradonacelnika. Sto nije ponudio pomoc porodici? Sto nije poduzeo neke mjere da se sprijeci to ubuduce? Sto nije sproveo radionice i omogucio mladima da imaju radna mjesta? Samo mu je stalo do njegovih miliona ukradenih u toplani...

Name

BH

28.03.2018 22:05

Saucesce porodici nastradalog momka. Javno okupljanje nece vratiti dijete porodici, ali ce olaksati bol i pokazati da nisu sami u ovim, za njih najtezim danima. S druge strane ovo je i svojevrsan pritisak na Tuzilastvo da pocne raditi ono za sto su debelo placeni, ne samo u ovom, nego i drugim predmetima. Isto tako krajnje je vrijeme za veliko provjetravanje u MUP-u, jer dosta je vise jednih te istih imena koja su konstantno u centru afera. Oni vise i da hoce nesto da sakriju oni to ne znaju, pozavrsavali divlje skole po Prijedoru, Gradisci...sikaniraju skolovane kadrove. Sav olos i skart koji se stvorio u MUP-u za vrijeme SDS i PDP, tokom 2001-2005., prisao je vlastima i sada su oni glavni frajeri.

ODGOVORITE
Name

Kanada

29.03.2018 04:17

Molim vas ne odustajte of protesta I trazenja pravde za ubijenog mladica. Pratio sam sve vijesti o njegovom nestanku, pronalazenju, izvjestaju policije iz koga je moguce zakljuciti samo jedno; oni stite ubicu ili ubice. Toliko neprofesionalnosti , toliko nelogicnih cinjenica u izvjestaju je za ne povjerovati. Godinama radim veoma odgovoran posao u ovoj oblasti I , bez obzira na manje razlike u zakonskoj regulativi I istraznim postupcima, iskustvo mi govori da je policija , u ovom slucaju , propustila da uradi niz stvari , pa tek , nakon toga, da sacini izvjestaj. Pitanje je zasto je policija svemirskom brzinom istupila sa izvjestajem . Odgovor se namece sam. I zato vas molim da istrajete sa protestima . Nazalost . ja zivim daleko ali da mogu rado bih vam se prikljucio. Za one koji se pitaju zasto ja koji zivi na drugom kontinentu se interesujem za ovaj slucaj odmah cu odgovoriti: prvo jer tamo vlada anarhija I to se moze desiti svakom of vas ukljucujuci I clanove moje rodbine koja je tamo, drugo: prosle godine bio sam na tim prostorima I slucajno bio svjedokom kad su hulje fizicki nasrnule na starije osobe koji su mirno pili kafu u basti kafica. Razlog napada je bio nezadovoljstvo huligana nacinom kako su ih oni gledali. Sokirao sam se kad sam vidio da ih policija ponizno moli da se smire. Kasnije sam saznao da su hulje bili "tatini sinovi " lokalnih politicara. Takvoj policiji se ne vjeruje I znaci da je pojedincima dozvoljeno sve pa I da ubiju I produ nekaznjeno. Priznacete , takvo stanje u jednom drustvu je gore I of anarhije. Siguran sam da svi posteni ljudi, a narocito mladi, zasluzuju da zive u mnogo , mnogo sigurnijem drustvu. Istrajte I zbog samih vas.

ODGOVORITE
Name

Re:Kanada

29.03.2018 06:49

Druže tu gdje si tu i ostaj,ne pomišljaju na povratak. Mi ovdje smo nemoćni jer je sav šljam isplivao na površinu i u vlast. Sve go neškolovan partijski kadar,krezubi glasaci jedne sekte i ucijenjeni poslom mladi ljudi. Partokratija uzima danak i za sada nema izlaza.Izbori su ključ rešenja ali i to je na dugom štapu. Budi pozdravljen.

Name

vojkan

30.03.2018 15:12

Gospodine predsjednice republike srpska do sada ste imali moj glas od sada sagledavajuci ovo muljanje odgovornih u policiji na celu sa nazalost ministrom lukacem nemate moj glas.Narod nije malouman plejasa likova od patologa do kojekakvih nacelnika pricaju nebuloze a teziste je da dobrog momka proglase kriminalcem da bi zastitili sebe i nekoga veoma bitnog u ovoj tragediji.Vajni patolog ne rece ni dan ni cas utapanja gdje je tijelo bilo 6 dana nije valjda plutalo u kako kazu nabujaloj crkvenoj 6 dana u duzini 1 kilometar.Ovakvo potcjenjivanje intelekta gradjana nase republike nece donijeti nista dobro svima nama u buducnosti.

ODGOVORITE
Name

Slabi

01.04.2018 07:08

Slabi smo mi koji mislimo da smo jaki,jer su oni jaci od nas. "Šta hoće..............?"

ODGOVORITE