Šta to zna Lopetegi, što nije shvatio Zidan?

Kako si to najbolji u Španiji, a u Realu nisi igrač za velika dela? Odlični vezista u nacionalnom timu dobio ono što nije za pet godina u Madridu, a to je poverenje i vera u njegove fudbalske mogućnosti.

Fudbal 28.03.2018 | 21:15
Šta to zna Lopetegi, što nije shvatio Zidan?
Isko je probudio fudbalske duhove u Španiji. Najbolji igrač spektakularne utakmice sa Argentinom sinoć je podsetio zbog čega ga je Real Madrid 2013. godine kao najveću nadu i mladu zvezdu španskog fudbala ukrao ispred paklene konkurencije, ali ga je isti taj Kraljevski klub uprosečio u narednih pet godina. U dresu Reala možda ponekad i deluje prosečno, ali je protiv Argentine doživeo da mu se klanja čitava fudbalska nacija, koja dobro ume da prepozna velemajstora u kopačkama.

U Real Madridu sve do danas nisu umeli da iskoriste sav njegov potencijal, pa je možda isti taj Kraljevski klub zaslužio da ostane bez takvog igrača.

A poziva i te kako ima. Posle sinoćnog plesa na Vandi Metropolitano će ih tek biti. Vodeći ljudi kluba sa tog istog stadiona ne bi imali ništa protiv da ostane u Madridu, ali da obuče crveno-beli dres. Tako je dugogodišnji vezista ovog Atletiko Madrida, Koke, već „bacio udicu“, prema suprotnoj, onoj nadmenoj strani, glavnog grada Španije.

„Isko izgleda baš dobro, igrao sam sa njim na terenu i kada je u nacionalnom timu on je najbolji. Izgledao je spektakularno. Ne viđam ga svakodnevno na treninzima i ne znam šta je u Zidanovoj glavi i kako on razmišlja, ali ukoliko Isko u svom klubu nema kontinuitet, možda bi u Atletiku imao“, rekao jeKoke.

Đulen Lopetegi je Isku u nacionalnom timu Isku pružio najveće poverenje, a to je baš ono što mu nedostaje kada igra za Real Madrid, gde se svaki njegov nastup gleda pod posebnom pažnom kritički nastrojene publike.

„U nacionalnom timu imam samopozdanja, a to je ono što nemam u Realu. Možda zbog toga što ne znam kako kako da je steknem“, rekao je Isko, jasno poručivši da u Madridu nije dobio onu podršku koju ima u reprezentaciji.

Zidanu se može osporiti da od Iska nije uspeo da napravi ključnog igrača svog tima, ali se ne može ni reći da ne računa na njega, jer je ove sezone odigrao već 40 utakmica. Ipak, na velikim mečevima se poverenje daje nekim drugim igračima, za koje se očigledno smatra da poseduju jači pobednički karatker.

U selekciji Španije je potpuno drugačija priča. Lopetegi je Iska je na prvom treningu nacionalnog tima zgrabio Iska za ramena i jasno mu poručio da u njemu vidi ključnog igrača.

„Nisam trener koji je Isku doneo samopouzdanje, on je igrač koji sampouzdanje donosi trenerima”, rekao je Lopetegi, koji očigledno nije želeo da ga mediji uvedu u rat sa Zidanom.

Ali, to je bilo neizbežno, pošto su svi uticajniji španski mediji, što direktno, što kroz redove u tekstovima, ozbiljno potkačili legendarnog Francuza i jasno mu stavili do znanja da omaleni vezista nije igrač koji bi trebalo da ostane na klupi u derbiju sa Barselonom ili revanšu sa Pari Sen Žermenom.

Kod Lopetegija je zabeležio 13 nastupa, od kojih je devet puta bio starter i postigao devet golova. U Madridu je često bilo komentara da Isko usporava igru Reala. Pričalo se čak i da je za njegov status u značajnoj meri odgovoran i Kristijano Ronaldo, koji smatra da su neki drugi igrači znatno bolji partneri u igri od nekadašnjeg prvotimca Malage.

Igra koju preferira Đulen Lopetegi oslanja se na vezni red, tu je pet igrača vrhunske klase i u takvom manevru se Isko daleko bolje snalazi nego u Realu, gde je često primoran da menja pozicij. Možda je Crvenoj furiji kluč baš to što je igra tako postavljena da ne zavisi od jednog pojedinca, već svako odigrača ima mogućnost da sebe pretvori u lidera.

Kako pišu engleski mediji, Mančester Siti je već spreman da iskoristi trenutnu situaciju, pa je spremio 85.000.000 evra za španskog vezistu, za kojeg se smatra da bi se idealno uklopio u sistem igre koji forsira Đozep Gvardiola.

Sa druge strane, možda baš ovaj trenutak Iksovog nadahnuća uspe da iskoristi i Zinedin Zidan, koji je čitave sezone tražio igrača koji bi preuzeo ključnu ulogu u njegovom timu. Ipak, u ovom trenutku deluje da je daleko Realnije da Isko pronađe drugu sredinu za sebe, koja će njegove fudbalske kvalitete uspeti da iskoristi na pravi način.



Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar