Ljubi tata sina debitanta!

Klajvertovi - deseti par u Holandiji!

Fudbal 27.03.2018 | 13:15
Ljubi tata sina debitanta!
Kakva noć za holandski fudbal. Trijumf nad Portugalom može da označi početak stvaranja jedne velike generacije, ali će svakako ostati upamćen za sva vremena po debiju Džastina Klajverta za A selekciju Oranja.

Napadač Ajaksa je 12 minuta pre kraja prijateljskog duela u Ženevi zamenio Memfisa Depaja i tako odigrao prvi meč za najjači državni tim. Informacija dobija na značaju, jer je Džastin sin legendarnog špica Lala, Patrika Klajverta, koji je odigrao 79 utakmica za Holandiju.

Obojica su debitovala kao tinejdžeri, što je prvi takav slučaj u istoriji tamošnjeg fudbala. Patrik sa 18 godina i 138 dana protiv (16. novembra 1994. protiv Češke), a Džastin večeras protiv Portugalije, u trenutku kad je imao 18 godina i 325 dana.

Klajvertovi su deseti par tata-sin koji je igrao za Holandiju. Prethodno su takvu čast imali: Dani i Dejli Blind, Johan i Đordi Krojf, Martin i Ronald Kuman, pa Marin i Ervin Kuman, Jan Everse i Jan Everse junior, Džeri i Najdžel de Jong, Frank i Stiven Berghjus, Vim i Rene van der Gijp, plus Jan i Juri Milder.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar