Selektor Brazila: Proganja nas duh onih 7:1!

To se ne događa ni na video-igricama, supruga mi je plakala od trećeg gola! Tite otvorio dušu pred prijateljski meč sa Pancerima.

Fudbal 27.03.2018 | 12:45
Selektor Brazila: Proganja nas duh onih 7:1!
Nemačka i Brazil se sastaju u utorak veče u prijateljskoj utakmici od 20.45, a pred ovaj duel svoja viđenja podelio je s novinarima selektor Brazila Tite. Ovo je prvi duel još od polufinala Svetskog prvenstva kada su Panceri ponizili Selesao s 7:1.

Tite je bio iskren i rekao je da duh sa te utakmice još progranja sve Brazilce.

"To ima ogroman psihološki uticaj. Niko ne treba da se zavarava da to nije tako. Tih 7:1 je kao duh, ljudi i dalje govore o tome. Što više pričaš o tome, taj duh teže nestaje", rekao je Tite.

U odnosu na pobedu Brazila protiv Rusije od 3:0, u ovom meču se očekuje da Fernandinjo zameni Daglasa Kostu.

Tite ipak i pored ovih taktičkih stvari mora da razmišlja i o pomenutim duhovima prošlosti.

"Gledao sam tu utakmicu kod kuće u Sao Paolu sa suprugom. Kada je pao treći gol, počela je da plače. To je bio momenat inspiracije Nemaca, svaki šut je bio gol. To se ne događa ni na video igricama", rekao je Tite.

I na tome se nije zaustavio...

"Ta rana je i dalje otvorena. Meč u Berlinu je proces zatvaranja te rane", rekao je Tite.

O tom rezultatu 7:1 je govorio i Joakim Lev.

"Naravno, Brazilci će imati veliku želju za revanšom, ali ne možete vratiti sat unazad. Taj rezultat ostaje u prošlosti", rekao je selektor Nemačke reprezentacije.

Čeka nas spektakl, bez obzira na sastave, bez obzira na to što je prijateljska utakmica. Jer neće tu biti previše prijateljstva...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar