Adetokumbo: Prodavao sam naočare na ulici i bio srećan!

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo kaže da je njegova porodica bila srećna iako je kao dečak bio prinuđen da prodaje naočare i satove na ulici da bi zaradio.

Košarka 02.04.2018 | 22:15
Adetokumbo: Prodavao sam naočare na ulici i bio srećan!
Adetokumbo je gostovao u CBS emisiji "60 minuta" i ispričao kako je izgledalo biti dete nigerijskih emigranata u Atini, ali i kako sve to izgleda danas.

Danas je Adetokumbo jedan od najboljih igrača NBA lige i baš je u nedelju uveče predvodio Milvoki Bakse do tesne pobede nad San Antonio Sparsima.

"Znate, bilo je teško. Nismo imali novca, ali smo uvek bili srećni tako da nismo bili 'švorc' u pogledu sreće. U to vreme kad je bilo teško, svi smo bili u jednoj sobi, istoj sobi. Zabavljali smo se. Smejali smo se. Bila su naporna vremena. Prodavao sam naočare, satove, CD, DVD. Bio sam najbolji prodavac, jer nisam odustajao. Bio sam im simpatičan, nisam se odvajao od njih dok ne bi kupili nešto", priča Adetokumbo. 

Otkrio je i da mu je potrebno šest koraka da bi prešao ceo teren, a od slobodnog bacanja? 

"Jedan. Možda nijedan. Mogu samo da skočim sa linije za slobodna bacanja", kaže "Grik frik". Od teških trenutaka u Atini do zvezdanih u Milvokiju prošle su godine, a grčki košarkaš nastavlja da napreduje i sada osmeh na lice vraća mnogim navijačima Baksa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar