Krstajić: Nigerija "prijateljska utakmica" samo pod navodnicima!

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić rekao je da za nacionalnu selekciju prijateljske utakmice ne postoje i da se uvek igra na rezultat.  Krstajić: Za nas ne postoje prijateljske utakmice! "Uvek mora da se igra na rezultat bez obzira na okolnosti i ono što se traži u igri", kaže selektor srpskih fudbalera.

Fudbal 26.03.2018 | 15:45
Krstajić: Nigerija "prijateljska utakmica" samo pod navodnicima!
Prema njegovim rečima, tako će biti i protiv Nigerije u drugoj proveri srpskih fudbalera koji su 23. marta izgubili od Maroka sa 2:1.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, izjavio je da u prijateljskom meču protiv Nigerije (utorak, 21.00 u Londonu) traži igru na rezultat jer, kako je naveo, javnosti je to najvažnije.

"Prva utakmica je arhivirana, ali nije zaboravljena. Uradili smo analizu, predočili smo igračima gde smo mogli i morali bolje, kao i one dobre stvari. Idemo dalje, spremamo se za Nigeriju, utakmicu koja je isto prijateljska, ali pod znacima navoda jer kod nas mečevi sa prefiksom prijateljski ne postoje, uvek mora da se igra na rezultat bez obzira na okolnosti i ono što se traži u igri", rekao je Krstajić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Uprkos porazu od Maroka u Torinu (1:2), Krstajić naglašava da je atmosfera u ekipi na visokom nivou.

"Ima igrača koji su imali punu minutažu u prethodnom meču, ali svi su spremni i orni za utakmicu sa Nigerijom. Dobra je atmosfera, zadovoljan sam ambijentom i organizacijom, kako na terenu, tako i van njega. Imamo atmosferu u reprezentaciji koju želimo, ono što smo očekivali i što je preduslov za dobar rad. Očekujem dobru reakciju u meču sa Nigerijom, da ostvarimo dobar rezultat koji nije u prvom planu, ali opet ponavljam, kod nas je najvažniji izgleda rezultat, sve ostalo je nebitno".

Krstajić veoma ceni selekciju Nigerije, ali veruje da njegovi izabranici mogu do pobede.

"Nigerija je nedavno pobedila Poljsku u gostima, gol je postigla iz jedanaesterca, a radi se o čvrstoj ekipi koja ima veliki broj igrača koji nastupaju u evropskim klubovima. Mislim da uz dobru koncentraciju možemo da ostvarimo dobar rezultat", zaključio je selektor.

Reprezentativci Dušan Tadić i Dušan Basta pozvali su na strpljenje zbog novog sistema selektora Mladena Krstajića, ali i izrazili uverenje da će se lako adaptirati. 

"Imamo novi sistem, drugačije zahteve i treba tome da se prilagođavamo, zato i služe ovakve utakmice. Mislim da smo dovoljno intelegentni, upoznati smo sa onim što se traži od nas i siguran sam da ćemo se lako adaptirati na neke stvari. I Maroko i Nigerija nam služe da se uigramo za ono najvažnije, a to su mečevi na Svetskom prvenstvu", rekao je Tadić.

Vezista Sautemptona podsetio je da su Maroko i Nigerija dobre selekcije i učesnice Mundijala.

"Nigerija ima dosta dobrih igrača, očekuje nas veoma teška utakmica, fizički jako zahtevna. Imaju igrače u Lesteru, Čelsiju, fizički su dominantni, brzi i snažni. Na nama je da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo dobro da se pripremimo i sve da izgleda bolje nego protiv Maroka".

Povratnik u nacionalni tim, Dušan Basta, ističe da mu je drago što je protiv Maroka ponovo zaigrao u dresu reprezentacije.

"Drago mi što sam ponovo tu za moju zemlju sa mojim drugarima. I odmah da kažem da je ambijent odličan, dobro se radi i dobra je atmosfera. Oseća se pozitivna energija pred Svetsko prvenstvo i svi su naravno srećni, jer nije mala stvar izboriti sam plasman na najveće fudbalske takmičenje".

Basta, kao i selektor Krstajić, naglašava da je rezultat jako važan u prijateljskom susretu sa Nigerijom.

"Krivo nam je što nismo odigrali barem nerešeno protiv Maroka. Utakmica nam je poslužila da vidimo dobre i loše stvari koje smo radili. Promenili smo sistem igre, treba i malo vremena da sve to "legne", a bez obzira na poraz bilo je i dosta dobrih stvari u igri. Uglavnom, izvukli smo pouke i idemo dalje", zaključio je Basta, uz konstataciju da je Nigerija jači protivnik od Maroka.

Za razliku od meča sa Marokom igranog u Torinu, Srbija protiv Nigerije igra u Londonu.

Izvor: B92/Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar