Snijeg u Razgradu: Upitno odigravanje meča!

"Za sada je sve otvoreno. Meteorološka prognoza kaže da će snijeg prestati padati do 15 časova, tako da ćemo vidjeti", rekao je jutros u Razgradu Jasmin Baković, generalni sekretar FS BiH.

Fudbal 23.03.2018 | 12:45
Snijeg u Razgradu: Upitno odigravanje meča!
Radi snijega koji gotovo bez prestanka pada više od 24 sata u Razgradu pod veliki znak pitanja došlo je odigravanje za večeras zakazane prijateljske utakmice fudbalskih reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine.

”Za sada je sve otvoreno. Meteorološka prognoza kaže da će snijeg prestati padati do 15 časova, tako da ćemo vidjeti”, rekao je jutros u Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (FS BiH), te dodao:

”U Fudbalskom savezu Bugarske uvjeravali su nas da će uspjeti očistiti teren koji ima i grijače, te da će sve učiniti da se večerašnja utakmica na 'Ludogorec Areni' i odigra, odnosno da ne bude otkazana. I mi vjerujemo da neće biti otkazana i da će snijeg stati, kao i da će naši domaćini obaviti posao oko čišćenja snijega”.

I jučerašnji trening reprezentativaca BiH zbog snijega premješten je sa ”Ludogorec Arene” u Trening kamp Ludogoreca, gdje su igrači i stručni štab radili u izuzetno teškim uslovima.

Tokom dana čelnici FS Bugarske i FS BiH imaće uobičajeni brifing i ručak pred utakmicu poslije kojih bi stvari oko eventualnog otkazivanja utakmice mogle biti jasnije.

Prijateljska utakmica Bugarska – BiH zakazana je za 19 časova po lokalnom, odnosno 18 po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar