Medunjanin: Trebali bi da slavimo u Bugarskoj

Iskusni Haris Medunjanin, fudbaler Filadelfije Junion, jedan je od onih koji je već imao priliku upoznati selektora Roberta Prosinečkog i novi stručni štab tokom američke turneje.

Fudbal 22.03.2018 | 18:15
Medunjanin: Trebali bi da slavimo u Bugarskoj
Iskusni vezni fudbaler o struci bh. selekcije ima samo riječi hvale, kao i za mlade igrače koje je upoznao tokom turneje.

"Počinjemo novi ciklus s novim selektorom i zaista su moji prvi utisci super. Ima mladih igrača na koje se može računati tako da je ovo prilika da se još bolje upoznamo", izjavio je Medunjanin za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

U petak u Razgradu "zmajeve" očekuje prijateljski duel s domaćom Bugarskom, a Medunjanin utakmicu vidi kao priliku da se igrači nametnu selektoru Prosinečkom.

"Bugarska je protivnik kojeg moramo respektovati. Trebamo da se pokažemo, posebno jer se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo, i uvjerimo selektora da na nas može računati. Vremenski uslovi nisu baš najbolji, a tako će biti i njima, pa vjerujem da će utakmica biti teška. Ipak, mislim da bi rezultat trebao biti u našu korist", zaključio je Medunjanin.

Seniorska reprezentacija BiH od 19. marta je na okupu u Razgradu, gdje će u petak sa početkom u 18 sati na stadionu "Ludogorec Arena" odigrati prijateljski meč s Bugarskom. U francuskom Avru na stadionu "Osean", protivnik BiH će 27. marta od 20 časova biti selekcija Senegala.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar