O interpelacijama sutra u skupštini

Narodna skupština Republike Srpske sutra će u nastavku zasjedanja razmatrati preostale dvije tačke dnevnog reda - interpelacije koje se odnose na zdravstveni i penzioni sistem, i na javna preduzeća, nakon čega bi trebalo da počne nova sjednica parlamenta.

Republika Srpska 19.03.2018 | 11:14
O interpelacijama sutra u skupštini
Interpelacija za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema i Interpelacija za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj su prijedlozi narodnih poslanika.

Sjednica bi trebalo da bude nastavljena u 10.00 časova, a nakon njenog okončanja trebalo bi da počne nova sjednica Narodne skupštine sa 15 tačaka dnevnog reda.

Poslanici bi trebalo po hitnom postupku da razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o republičkoj upravi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Na predloženom dnevnom redu su Prijedlog Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Prijedlog zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, te Prijedlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama.

Narodna skupština trebalo bi da razmatra i Nacrt zakona o kulturi.

Pred poslanicima bi trebalo da bude Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Fondu za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o opštem upravnom postupku i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xxl

19.03.2018 10:37

Podrska za SDS i predsjednika Govedaricu!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA

19.03.2018 11:54

ŠTO JES-JES, NAJBOLJI JE SDS! ŽIVIO BUDUĆI PREDSJEDNIK VUKOTA GOVEDARICA.

Name

Slavko

19.03.2018 16:09

E sutra pada vlada akobogda,samo ovi iz saveza nece da kazu ko je novi presjednik konkurencija je zestoka.