Bugarska za brži napredak BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas je u Sarajevu ministru inostranih poslova Bugarske Ekaterini Zaharijevoj izrazio zahvalnost što je njena zemlja tokom aktuelnog predsjedavanja Savjetom EU u prioritete svrstala evropsku perspektivu i povezanost zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina 16.03.2018 | 13:10
Bugarska za brži napredak BiH
Crnadak je Zaharijevoj prenio da BiH, kao i ostale zemlje regiona, nastoji iskoristiti predsjedavanje prijateljski naklonjene zemlje da bi se postigli što bolji rezultati u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i uspostavljanju vladavine prava i funkcionalnih institucija.

Ministar inostranih poslova BiH informisao je Zaharijevu o aktuelnoj unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH i trenutnim aktivnostima BiH na spoljnopolitičkom planu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Šefovi diplomatija BiH i Bugarske pozdravili su dinamiku bilateralnih odnosa uspostavljenu tokom posljednje dvije godine i izrazili uvjerenje da će ona biti nastavljena.

Crnadak i Zaharijeva saglasni su da između BiH i Bugarske nema otvorenih pitanja, što predstavlja osnovu za dalje jačanje saradnje u skladu s obostrano izraženim interesima na bilateralnom i međunarodnom planu.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hare

16.03.2018 12:18

Jadan Dodik on uporno protiv BiH a malo jače čivije mu se u facu smiju

ODGOVORITE
Name

MEHO

16.03.2018 12:55

Ma Crnadak je za miša mileta gromada!