Loto milioneru "dosadio" novac

Prije dvadeset godina metalurški radnik Roj Gibni iz Grimzbija na lutriji je dobio 7. 4 miliona funti. Odmah je prestao da radi, a dio novca uložio je u veliko imanje koje je tada kupio za 375 hiljada funti, a sada ga prodaje za 1. 125 miliona.

Svijet 06.03.2018 | 20:19
Loto milioneru "dosadio" novac
U vilu sa šest spavaćih soba uložio je puno novca u renoviranje, dogradnju unutrašnjeg bazena, teretane, sobe za odmor poslije teretane, saune i zimskog vrta.

Vrt ima jezerce s ribama i drvenu kućicu, kao i teniski teren. 

Prije dobitka na lutriji Gibni je deceniju proveo u istom dvosobnom stanu, a bavio se preradom metala. Otac troje djece se 14 godina nakon dobitka na lutriji počeo dosađivati pa je ponovno pokrenuo svoj biznis.

Vilu prodaje jer se sa suprugom Darlin i najmlađim djetetom odselio u Nairn u Škotskoj, a kada nije tamo onda je u vili na Kipru. 

"Mislim da je jako važno vratiti društvu, zato podržavam sve moguće dobrotvorne organizacije i smatram da je doniranje predivna stvar" rekao je jedan od rijetkih dobitnika na lutriji koji se nije 'utopio' u bogatstvu.

Poznato je da mnogi koje zadesi basnoslovno bogatstvo propadnu od dosade, droge ili čak bankrota zbog suludih ulaganja i rastrošnosti.

Zabilježeni su slučajevi ubistava dobitnika, nestanaka, skloni su depresiji i psihičkim bolestima, ali čini se da je Roj Gibni imun na većinu tih problema.

Cinici kažu da je nekretnina Roja Gibnija dokaz da novac ne može kupiti ukus, dok mu drugi čestitaju što je uspio ostati s dvije noge na zemlji.

(Express.hr)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bravo Rajko

07.03.2018 06:18

Samo naprijed,

ODGOVORITE