Nisam guru! U ovom poslu morate da dobijete po zubima!

"Znam da ih ponekad izluđujem na treninzima, ali to se isplaćuje i biće vredno na kraju", kaže trener Milana.

Fudbal 03.03.2018 | 12:00
Nisam guru! U ovom poslu morate da dobijete po zubima!
Milan je nepobeđen na 13 utakmica, a na šest mečeva nije primio gol. U poslednjem meču protiv Lacija Milanezi su igrali 0:0, ali su stigli do finala Kupa Italije gde će igrati protiv Juventusa 9. maja.

Gatuzo ističe da je veoma zahtevan na treninzima i da je to jedan od faktora uspeha.

"Znam da ih ponekad izluđujem na treninzima, ali to se isplaćuje i biće vredno na kraju. Ovo je veoma mlad tim i moramo da postanemo ona ekipa o kojoj navijači sanjaju", rekao je Gatuzo.

Rino je imao jasnu poruku posle meča s Lacijem.

"Želim da ovo raščistimo, nisam veliki trener. Još sam u ranim danima ove profesije, nisam guru na klupi. Još nisam ništa postigao. Ali nisam ni neko ko nije radio ovde".

Nastavio je Gatuzo u istom ritmu.

"U isto vreme, nisam osoba za koju su neki mislili da jesam. Ljudi zaboravljaju da sam radio proteklih pet godina, imao sam i neke teške situacije u inostranstvu", rekao je Gatuzo.

Gatuzo je dalje istakao svoj pogled na profesiju trenera.

"Ova profesija se ne uči kroz knjige. Ona se uči tako što dobijete po zubima. Imao sam neke takve situacije i imaću ih sigurno još", rekao je Gatuzo.

U svakom slučaju, Rino je zadovoljan trenutnim stanjem.

"Ovo je san i veoma sam srećan čovek koji je dobio ovu izuzetnu priliku. Ako budem imao šansu da ostanem u Milanu, naravno da ću ostati, ovo je moj dom. Ako ne mogu da ostanem, onda ću dobiti neko drugo iskustvo", rekao je Gatuzo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar