Četvoro stradalo: Nema terorizma

Britanska policija saopštila je da za sada nema naznaka da je eksplozija u Lesteru, u kojoj su sinoć izgoreli mini market i jedan dom, povezana sa terorizmom.

Svijet 26.02.2018 | 08:29
Četvoro stradalo: Nema terorizma
Britanski mediji preneli su da su četiri osobe stradale, a da su još četiri prebačene u bolnicu u kritičnom stanju nakon eksplozije.

U saopštenju objavljenom na Tviter nalogu lokalnih policijskih snaga navodi se da će incident biti predmet zajedničke istrage s vatrogasnom službom.

"U ovoj fazi, nema naznaka da je povezan s terorizmom", ističe se u saopštenju. 

Portparol vatrogasne službe u Lesteru kazao je da je na terenu šest vatrogasnih vozila i da se pretražuje teren, prenosi Skaj njus. "Za sada je nepoznato da li ima još povredjenih ili zarobljenih osoba", rekao je portparol. 

U pretrazi terena učestvuju i specijalne jedinice sa psima tragačima. Kako je rekao, jedna od zgrada koja je stradala u eksploziji bila je dvoetažna sa adaptiranim potkrovljem i samo se srušila, kao i da se za sada ne zna uzrok eksplozije. 

Britanski Skaj njus preneo je da se eksplozija dogodila oko 19 sati po lokalnom vremenu na Hinkli Roudu u Lesteru, kao i da je lokalno stanovništvo izjavilo da je eksplozija bila ogromna. 

Britanska policija eksploziju je nazvala "velikim incidentom" u kome su "u potpunosti izgoreli jedan mini market i kuća", preneo je Rojters. 

Slike o incidentu pojavile su se i na društvenim mrežama, na kojima se vidi ogroman plamen.

 Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zadatak izvrsen

26.02.2018 09:00

Teroristi su obavili sto je trebalo da se obavi.......Zapadna javnost je isprepadana i dato je zeleno svjetlo vojskama zapadnih zemalja da idu u ubijanje i pljacku.... tako da za clancima o terorizmu nema potrebe bar do daljnjeg.....

ODGOVORITE
Name

pozar

26.02.2018 09:26

Sami ste ih postavili i izmislili uz pomoc amerike sada se sa njima i nosite zlo radjeno gotovo sudjeno sada kada vama rade o glavi vise sa njima nosite

ODGOVORITE