Zoran Tošić: U Evropi nema "sljedeće šanse"!

"Uvek može da se ispostavi kao ključna", kazao je Zoran Tošić nakon eliminacije Partizana iz Lige Evrope.

Fudbal 25.02.2018 | 17:45
Zoran Tošić: U Evropi nema "sljedeće šanse"!
Zoran Tošić je jedan od najiskusnijih fudbalera Partizana, ali ni on nije uspeo da pomogne Partizanu da ostvari bolji rezultat na gostovanju u Plzenju, pa je kao posledica toga došla i eliminacija u 1/16 finala Lige Evrope.

Partizan je odigrao odlično u Beogradu, što nije uspeo da materijalizuje i kroz rezultat (1:1), dok je ipak u revanšu u Češkoj igrao "po taktovima rivala" koga nije uspeo da uzdrma (2:0).

Gostujući na televiziji "Pink", Tošić je govorio o nastupu Partizana.

"Mislim da mi kao nacija, zbog rezultata u prošlosti, uvek mnogo očekujemo. Imali smo ozbiljnog i veoma iskusnog protivnika koji se dugo takmiči u Evropi, a mi smo novi u toj fazi takmičenja. Mlada smo ekipa, biće još mnogo toga, za nas je veliki uspeh i ovo. Idemo korak po korak", kazao je krilni fudbaler Partizana.

Šta je faillo Partizanu? Jasno je golovi, ali pre toga su bile potrebne šanse.

"To je segment igre gde možemo da budemo nezadovoljni, nismo stvorili šansu u Plzenju. Utakmica u Beogradu je takođe dosta uticala da revanš ne bude onakav kakav smo želeli. Trudili smo se, mnogi nam zameraju na tome da nismo, ali to nije tačno - niko nije hteo pobedu više od nas. Bolji protivnik je prošao...", naveo je Tošić.

O CSKA I ZVEZDI

"CSKA je ozbiljan klub, dobro posluje i u svakom segmentu radi na visokom nivou. Zvezda je bila odličan suparnik, CSKA ima veliko iskustvo, znate da zajedno igraju i po deset godina...", kazao je Tošić koji je i sam nosio dres Moskovljana.

Reprezentativac Srbije napravio je i paralelu između Superlige i Evrope.

"Neiskustvo igranja takvih utakmica je ključno. U prvenstvu imamo mnogo takvih šansi, ali u ovakvim utakmicama nema sledeće šanse, pa ispadne ključna. Tako je Plzenj prvu ozbiljniju iskoristio i dao gol i sve je otišlo u drugom smeru", zaključio je on na kraju gostovanja na "Pink" televiziji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar