"Hvala vam što je mlada žensko"

Meštani jagodinskog sela Končareva organizovali su na hrišćanski praznik Bele poklade, kolonu sa više fijakera u kojoj su učesnici bili tradicionalno maskirani.

Srbija 18.02.2018 | 14:30
"Hvala vam što je mlada žensko"
Nakon što su obišli više domova u Končarevu i okolnim selima, kako kažu kolona “komendija”, posetila je i dom Dragana Markovića Palme, koji ih je dočekao, kao nekada, sa porodicom i prigodnim poklonima, a po tradiciji svim učesnicima su poklonjena jaja, saopštila je "Jedinstvena Srbija".

“Hvala vam što poštujete srpsku tradiciju i mi Srbi moramo da poštujemo našu pravoslavnu veru. Ova je tradicija stara oko 250 godina i želim da vam se zahvalim što baš vi koji imate malo više godina hoćete da pokažete mladima kako je to nekada bilo. Čestitam vam i hvala vam što je mlada žensko, a mladoženja muško” , rekao je Marković svojim gostima, od kojih su dvoje bili maskirani u mladoženju i mladu. “Kod nas čak i u komendijama, mlada je žensko, a mladoženja muško” , poručio je Marković.



Učesnici kolone na Bele poklade u Končarevu, ispred kuće porodice Marković, zaigrali su kolo i na trenutak je sve izgledalo kao u stara vremena.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar