ZOI: Hiršeru druga medalja, Srbi solidni, Lokmić ispao

Srpski skijaš Marko Vukićević zauzeo je tokom noći 41. mesto u veleslalomu, Marko Stevović trku je završio na 45. mestu. Lokmić bez plasmana u veleslalomu.  Bh. skijaš nije uspio da završi drugu trku, u kojoj je trijumfovao Austrijanac Marsel Hiršer. Drugo zlato za sjajnog Austrijanca Marsela Hiršera.

Ostali sportovi 18.02.2018 | 15:00
ZOI: Hiršeru druga medalja, Srbi solidni, Lokmić ispao
Zlatnu medalju u toj disciplini na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojio Austrijanac Marsel Hiršer.

Vukićević je trku završio rezultatom 2:31,35 minuta i kroz cilj je prošao sa 13,31 sekundom zaostatka za pobednikom. Stevović je na cilju za Hiršerom zaostao 15,17 sekundi.

Lokmić bez plasmana u veleslalomu. Bh. skijaš nije uspio da završi drugu trku, u kojoj je trijumfovao Austrijanac Marsel Hiršer.

Rano jutros po našem vremenu bh. skijaš Emir Lokmić nastupio je u veleslalom trci na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Nažalost, 20-godišnji olimpijac iz Sarajeva nije uspio da završi drugu trku, nakon veoma dobrog plasmana i 44. mjesta u prvoj trci.

Skijašu sarajevskog Željezničara ZOI u Južnoj Koreji prve su u karijeri.

Hiršer je stazu prešao za 2:18,04 minuta i osvojio drugu medalju u Pjongčangu, nakon što je u utorak bio najbolji u alpskoj kombinaciji. 

Srebrnu medalju je osvojio Norvežanin Henrik Kristofersen sa 1,27 sekundi zaostatka, dok je Francuz Aleksi Pantiro osvojio bronzu sa zaostatkom od 1,31 sekundu. To je druga medalja za Francuza u Pjongčangu, pošto je osvojio srebro u alpskoj kombinaciji.

Izvor: B92/mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar