Džeko i Čelsi - gdje je puklo?

I kako je Batšuaji mogao da završi u Večnom gradu?

Fudbal 18.02.2018 | 18:00
Džeko i Čelsi - gdje je puklo?
Svi znamo kako je Čelsi u januaru doveo Olivijea Žirua iz Arsenala, ali jednako tako znamo da je prvi izbor Antonija Kontea bio Edin Džeko.

Mnogi su bili uvereni u Džekov prelazak u plavio deo Londona, ali to se ipak nije dogodilo. Razlog ostanka bosanskohercegovačkog reprezentativca, otkrio nam je Monći, sportski direktor Rome.
Prvi kontakti s Čelsijem bili su oko Emersona Palmierija, a tek kasnije se u razgovorima pojavio interes za Džeka. Predstavili su nam ponudu, a mi smo im dali svoje uslove. Nisu ih zadovoljili i zbog toga Edinov transfer nije realizovan“, rekao je Monći u intervjuu za Skaj Sport.

Sportski direktor Rome priznao je da Roma pratila Olivijea Žirua, ali i Mišija Bašuaija, pa se lako moglo dogoditi da su Rimljani bili u zatvorenom krugu klubova koji su ovog januara među sobom razmenili napadače (Žiru iz Arsenala u Čelsi, Bašuaji iz Čelsija u Dortmund, a Obamejang iz Dortmunda u Arsenal).

„Kompletna uprava, zajedno sa mnom, ima puno poverenje u Patrika Šika i Gregorija Defrela, ali sto posto doveli bismo novog napadača u januaru da je Džeko otišao. Uz Žirua, opcija je bio i Bašuaji“,  priznao je Monći.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar