Evropa da nađe način za blokadu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj pozvao je danas EU da pronađe način da pet članica “ne blokira dalje evropsku perspektivu Kosova” i da prizna (jednostrano proglašenu) nezavisnost, jer bi time, kako tvrdi, bilo olakšano i Beogradu da normalizuje odnos sa Prištinom.

Region 17.02.2018 | 12:30
Evropa da nađe način za blokadu
On je u intervjuu za bečki dnevnik “Prese”, rekao da činjenice da pet država EU i dalje ne priznaje Kosovo, kao i da nema sporazuma sa Srbijom “ne čini nam život lakšim”.

Povodom dijaloga Beograda i Prištine, smatra da su za Kosovo, Srbiju i Evropu održivi mir i s tim u vezi “konačni dokument” veoma važni.

On je rekao da je gotovo dve decenije prošlo od rata i da je vrijeme za Kosovo i njene građane da se, kako je rekao, stvori jasna perspektiva.

Govoreći o desetogodišnjici od jednostrano proglašene nezavisnosti, Haradinaj smatra da “nismo do sada dovoljno dobro odradili naše zadatke”, a ocjenjuje i da su “ponestali energija i entuzijazam od strane EU i SAD”.

On ocenjuje i da “rađanje nacije nije lak proces”, kao i da je Kosovo naučilo mnoge lekcije. Navodi da se mora poboljšati rad vlade, vladavina prava, ekonomija, ali da se mora suočiti sa problemima, jer je to “naša zemlja, drugo mesto za život nemamo”.

Ssto se tiče otpora Specijalnom sudu objasnio je da je ta inicijativa bila izraz “demokratskog života parlamenta”.

„Moj stav je da kao premijer moram da sledim odluku parlamenta“, dodao je Haradinaj poručivši da u vezi suda neće biti promene i da inicijativa protivnika nije uspjela da zaustavi Specijalni sud, pošto dvotrećinska većina za to apsolutno nije realna.

Izvor: Tanjug

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Igor

17.02.2018 12:29

E Ramuse, Ramuse pa ti mislis da su sve banana drzave kao tu pa da ih se nista ne pita. Zasto nisu Kataloniju podrzali, uleti im Madrid sa policijom i razjuri ko malu djecu , niko pisnuo nije. Boli Spaniju ona stvar sta kaze Angela ili ne daj Boze clanice kao Hrvatska.

ODGOVORITE
Name

Boro

17.02.2018 12:31

Kako nema drugo Zemlju za zivjet ?? Ima Svicarska

ODGOVORITE
Name

Real

17.02.2018 12:38

Vidi vidi siptara on bi da savijetuje uniju. osilio se gad .nemaju granica u zeljama .prvo u mardeljanu sa njim .20 da odmardelja .pa onda da izrazava zelje .mozda bi ga pozarevac malo promenio ramuse gnjido

ODGOVORITE
Name

Re

17.02.2018 16:33

Debilcino koliko razreda skole imas i u kojoj vukojebini zivis?

Name

rere

17.02.2018 21:54

Ima vise nego cijela vlada rs i srbije on drzavu ima dije vasa ciji pasos nosis.

Name

Izraelac

17.02.2018 13:57

Skrece on paznju sa najteze mu teme, sud za ratne zlovine na kosovu koji treba da pocne sa radom.. pravi supljak politicar ko i svi drugi..

ODGOVORITE
Name

Neđo.18.Februar.2018

18.02.2018 12:15

Govedo šiptarsko platićeš kad tad.

ODGOVORITE