Podrška rađanju djece u Loparama

Skupština opštine Lopare podržala je danas mjere populacione politike opštine za ovu godinu kojima je predviđeno izdvajanje 50. 000 KM za razne vidove podrške rađanju djece i višečlanim porodicama.

Republika Srpska 16.02.2018 | 17:40
Podrška rađanju djece u Loparama
Odbornici su podržali izvještaje o radu načelnika i opštinske uprave za proteklu godinu.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je nakon sjednice novinarima da je protekla godina za ovu majevičku opštinu bila jedna od najuspješnijih.

"Posebno bih naglasio da je u privredi otvoreno 200 novih radnih mjesta", istakao je Savić.Usvojen je izvještaj o realizaciju programa rada skupštine opštine Lopare za  proteklu godinu.

Prema riječima predsjednika Skupštine opštine Lopare Milenka Ristića, današnja sjednica bila je izvještajnog karaktera.

"Nakon zimske pauze, nastavili smo sa radom. Prihvaćeni su izvještaji iz prethodne godine, ali i definisani određeni pravci kada je riječ o populacionoj politici", rekao je Ristić.

Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili informaciju o radu Policijske stanice Lopare.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milivoje

16.02.2018 18:03

Svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

16.02.2018 18:53

Ko će radjat djecu u ovakvim uslovima punim neispunjenih obećanja i laži ? Bez jasne budućnosti?

ODGOVORITE
Name

M

20.02.2018 12:04

Gospodine/đo, ako ne vjerujete u našu trenutnu Opštinsku vlast koja se bori za bolje sutra svojih građana, kako vjerujete vlasti koja se nalazi na VRHU naše Republike Srpske, koja Republiku vodi u tom smjeru ka nestajanju. Koje vam je mišljenje o tome?

Name

Gligorić Doboj

16.02.2018 19:12

Ima li Popovića prevaranta, starog milicajca !!!

ODGOVORITE
Name

Re ,

17.02.2018 20:59

Ima ima,tamo negde iza zavese pametuje.

Name

Rafi

18.02.2018 21:24

Daleko ce DNS sa njim odgurati, u pravcu statisticke greske. Veliki je mufljuz i olos !!!

Name

Direkt

17.02.2018 16:20

Ne podrzava se radjanje vec uslovi koji do toga mogu da dovedu poput industrije, zanatskog preduzetnistva tj. uopsteno novih radnih mjesta. I bez podrske zivot se novi stvara, samo bez ekonomije zivot se seli u inostranstvo. Treba raditi sto vise na razvoju preduzetnistva. Za opstinu poput Lopara najbolje je privuci nekog investitora koji bi otvorio farmu krava, mesnu industriju, mljekaru, fabriku cokolade ili tako nesto slicno jer Lopare je ambijentalno mini Svajcarska, a i pola Loparaca ili Loparcana danas zivi u Svajcarskoj. Ima neka tajna veza. A tu je i zimski turisticki potencijal sa kojim ta opstina i taj kraj raspolazu. To sve Lopare cini opstinom pred kojom je svijetla buducnost, ali sadasnjost je jos uvijek povuci-potegni sto je bolje nego do prije koju godinu, ali daleko je jos sunce.

ODGOVORITE