Vujošević: Odlazak u Sarajevo mi je spasio život!

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Duško Vujošević ponovio je da ne može da živi bez košarke. "Doza koju dobijam u Bosni me drži u još uvijek aktivnom stanju".

Košarka 17.02.2018 | 09:30
Vujošević: Odlazak u Sarajevo mi je spasio život!
U intervjuu za beogradski nedeljnik "NiN", koji je vodila Olja Bećkovićm Vujošević se dotakao mnogih anomalija u društvu Srbije, ali i pričao o svom zdravkstvenom stanju...

"Sad idem ka transplantaciji bubrega. Imam šećer i isto kao što mi je potrebna dnevna doza insulina, tako mi je potrebna i određena količina košarke da bih živio. Doza koju sam dobijao kao selektor u BiH drži me u aktivnom stanju. Taj odlazak u Sarajevo gdje sam dobio priliku da budem u dodiru sa mladim talentovanim igračima mi je spasio život", izjavio je između oszalog Vujošević.

Selektor BiH se osvrnuo i na nedavne "prozivke" navijača Zvezde uperene prema slovenačkom košarkašu porijeklom iz Banovića Alenu Omiću...

"Mislim da je u pozadini pokušaj rušenja (Nebojše) Čovića u okviru dvorskih igara koje vode (Aleksandar) Vučić i njegov brat. Nije lako Čoviću".

Na konstataciju Bećkovićeve da Vujošević zvuči kao da "staje na stranu prvog čovjeka Crvene zvezde", Vujošević je odgovorio: "Donekle".

Kormilar "zmajeva" je potom priznao da jeste na strani Čovića u zamišljenoj utakmici između njega i predsjednika Srbije.

"Ja navijam za Čovića", dodao je Dule, ali je i naglasio da (Vujošević: Navijam za Čovića) nikako ne smije da bude naslov intervjua.

"Nemojte, ima ljudi koji čitaju samo naslove, ko zna šta bi mogli pomisliti", istakao je između ostalog Vujošević u intervjuu za "NiN".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar