"Umnobolan" čin stoji iza plakata

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da je postavljanje agresivnog plakata na ambasadu Srbije u Sarajevu na dan kada se obilježava jedan od najvažnijih datuma u istoriji srpskog naroda "umobolan čin" koji dolazi od onih koji bi voljeli da Srbija i BiH, Srbi i Bošnjaci ostanu u vječnom sukobu.

Bosna i Hercegovina 15.02.2018 | 19:18
"Umnobolan" čin stoji iza plakata
On je upozorio da ovo nije samo poruka za Srbiju, već i poruka za Srbe koji žive u Republici Srpskoj i BiH, zbog čega je pozvao sve nadležne institucije da što prije otkriju ko stoji iza ovog incidenta.

"U svemu ovome moramo pobijediti mi koji gledamo u budućnost i koji želimo da se Srbi i Bošnjaci, Srbija i BiH zajednički razvijaju jedni pored drugih, svom snagom napreduju i u reformama i ka EU, a ne da pobijede oni koji žele strah i neizvjesnost", poručio je Crnadak.

On je najavio da će biti prisutan na prijemu koji organizuje Ambasada Srbije povodom Dana državnosti i da će iste ove poruke prenijeti ambasadoru.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Braco

15.02.2018 18:29

Ovo su Hrvati uradili da zakuhavaju, mi bosnjaci nemamo intetes da ovo sranje napravimo, a imponuje Dodiku i njemu slicnim, npr.Fahrudinu Radoncicu zvanom SCEPO

ODGOVORITE
Name

Ro

15.02.2018 19:23

Samo razlaz.A to ko je uradio ? Da li ovaj ili onaj zaboli me.Vaša sreća što Dodik nema podršku al dobiće je uskoro ako ovako nastavite i te kako.Ovaj muto Crnadak,Ivanić,Govedarica itd.to su obični kokošari jer njihov je komentar: Kako nema osude iz Federacije ? Veće gluposti nisam čuo dugo.Federacija organizator ovoga a ovi naši mutalji iz RS se PITAJU ?.Ljudi glume mirotvorce na štetu svog Srpskog naroda.Opozicija mi guzice dala da smjeni Dodika al evo na ovome se pokazuje da od tog nema ništa.Obični šupci koji se bore za vlast al dzaba.

Name

Dalaj Lama

16.02.2018 09:06

Ne vidim razlog za toliko nacionalnu mrznju.Ako je neki kriminalac uradio takvu stvar treba se pitati ko mu je nalogodavac.Onaj koji sije mrznju sjedi u fotelji a puki izvrsilac je budaletina ili krominalac. Zbog toga ne treba osudjivati ni jedan narod jer riba smrdi od glave.

Name

Sa strane

15.02.2018 18:34

Bio bi to umobolan čin pojedinca ili marginalne grupe da je naišao na širiku osudu od strane Bošnjaka. Buduċi da nije, to je njihov stav o nama i treba ga uvek imati na umu.

ODGOVORITE
Name

Jedino ispravno

15.02.2018 19:40

Slozio bi se sa vama.Netreba davati nekim glupostima znacaj ali treba zapamtiti sa kim zivimo.

Name

Rep

15.02.2018 20:29

Tacno trebas shvatit sa kim zivis.A necujem te da kazes za crkvu u avliji Fate Orlovic da treba shvatit ko sa kim zivi.