Priča: Nije to svlačionica, to je ring!

Nejmar i Mbape “bojkotuju“ Kavanija, Di Marija i Silva udarili na Emerija.  Jabuka razdora u timu Pari Sen Žermena.

Fudbal 17.02.2018 | 00:00
Priča: Nije to svlačionica, to je ring!
Para toliko da se u njima može kupati, toliko i varnica koje prete da obesmisle sve stotine miliona koje jeNaser Al Kelaifi nemilice sipao u Pari Sen Žermen. Nije još gotovo naravno, ali dobar deo Evrope danas se naslađuje mukama Parižana posle poraza od Reala (1:3), sve u nadi da će se obistiniti ona stara da se ne može baš sve kupiti. Igrači možda, ali tim - to već mnogo teže.

Dan posle utakmice u Madridu, samo poslednje u nizu onih koje su zaustavile PSŽ na putu da se od bogatog kluba transformiše u veliki klub, svetski mediji ponovo bruje o poremećenim odnosima u svlačionici Unaja Emerija.

Uvertiru su im napravile supruge Tijaga Silve i Anhela Di Marije, koje su po društvenim mrežama osule paljbu po šefu struke zbog toga što su im muževi meč presedeli na klupi. Istina, i mnogo stručniji ljudi od njih kritikovali su Emerijev izbor igrača, ali jasno je da će stručnjaka iz Baskije najviše zaboleti baš komentari Bele i Horheline. Teško da njihove reči nemaju ama baš nikakve veze sa razmišljanjem Tijaga iAnhela.

Sa druge strane, katalonski Sport je primetio više nego zanimljiv detalj koji svedoči o razdoru izmeđuEdinsona Kavanija sa jedne strane, te Nejmara i Kilijana Mbapea sa druge. Gotovo nestvarno zvuči, ali urugvajski golgeter za 66. minuta koliko je proveo na terenu nije razmenio niti jedan pa ni sa Nejmarom, ni sa Mbapeom! A znamo to svi, jedan od osnovnih zadataka krilnih fudbalera jeste i da špica snabdevaju upotrebljivim loptama.

Na stadionu “Santjago Bernabeu“, međutim, nijedna lopta zaKavanija. Nejmar i Mbape su između sebe podelili osam pasova što opet svedoči o prilično sebičnoj igri, ali je barem bilo nekih pokušaja. Kavanija su Nejmar i Mbape nekako uvek prevideli. A kad na celu tu priču dodamo i onaj skandal kada su se Nejmar iKavani - uz “asistenciju“ Danija Alvesa - otimali oko toga ko će izvesti slobodan udarac dolazimo do prave slike o narušenim odnosima u svlačionici Pari Sen Žermena.

Ne treba smetnuti s uma ni izjave Adrijena Rabioa, koji je, bez obzira na to što su mu tek 22 godine, na osnovu toga što je Francuz jedan od onih čija reč ima težinu u klubu i javnosti. A on sam je prilično nezadovoljan posle poraza u Madridu.

"Lepo je i dobro dati osam golova Dižonu, ali u ovakvim utakmicama, protiv Reala, morate da napravite nešto".

Protiv Dižona, Nejmar je dao četiri gola...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar