Intervju - Bogdan na malo drugačiji način...

Šta su mu Rendolf i Hil rekli za novac? Zašto igra NBA 2K18 sa Evropljanima i što nema vremena za WoW? Kako se snalazi sa drugačijim slengom i zašto želi da upozna Kobija Brajanta?

Košarka 17.02.2018 | 23:30
Intervju - Bogdan na malo drugačiji način...
Posle čudesnih 13 meseci, od osvajanja srebra na Olimpijskim igrama u Riju, preko evropske krune, začinjene peharom turskog prvaka, do evropskog srebra, Bogdan Bogdanović je očarao uvek probirljive ljubitelje NBA košarke u Sjedinjenim Američkim Državama. U dresu Kingsa pruža više nego solidne partije za nekog ko je u godini tranzicije, nekoliko puta bio je čovek odluke, a neretko na talon iznese poteze za koje protivnici nemaju rešenje. Zato je i ušao u probrano društvo najboljih rukija dosadašnjeg toka sezone i biće učesnik Ol star vikenda (16. - 18. februar) u Los Anđelesu.

A tamo želi da upozna svog idola iz detinjstva - Kobija Brajanta.

"To mi je želja. On je moj idol, gledao sam mnogo njegovih utakmica. Želim da vidim kakav je uživo, da osetim njegovu ljudsku veličinu. Nikada nisam igrao protiv njega, niti ga gledao uživo", kaže Bogdanovićza lokalni Sakramento Bi.

Bogdan je bio otvoren za razgovore na mnoge teme, pa je tako otkrio da sada kao NBA igrač više nema slobodnog vremena za video igrice u kojima je najviše uživao - WoW (World of Warcraft) i PlayerUnknown’s Battlegrounds. Ali, i dalje uživa u čuvenim fudbalskim i košarkaškim simulacijama - FIFA i NBA 2K18. Čak je i otkrio da voli da sastavi tim sa evropskim igračima, gde mu centarske pozicije igraju Jusuf Nurkić i Klint Kapela, a napad predvodi Džejms Harden. Zašto? Zato što može da „rola“ na pik'n'rol. 

"Hjuston ima dobre bekove, ali i dobre centre koji prave blokade. Onda tako stavim Nurkića u Hjuston, tu je i Kapela. A onda uzmem Džejmsa Hardena i sve izgleda kao da je stvarno".

Poznato je i da Bogdan uživa u rep muzici, ali priznaje da više uživa u starijim zvucima, nego u modernoj verziji ovog žanra.

"Iskreno, nisam baš fan novog repa, gde se glasovi menjaju (mambl rep prim. aut.). Volim ritam i volim basove. Tekstovi su glupi, ali bit je dobar".

Svojim igrama i ponašanjem Bogdan je zaslužio i pohvale saigrača iz Sakramenta.

"Jako je fokusiran na svaku utakmicu. Razume kada može da izađe u grad, ima veče da može da se opusti i kada mora da iskulira. Njegova ličnost je uvek dobrodošla u svlačionici i zato svi vole da budu oko njega", otkriva iskusni Geret Templ i dodaje:

"Kada smo u avionu, on sluša muziku, igra sve moguće igrice, kocka se, a-ha-ha. Pravi je Amerikanac, američki košarkaš, a ujedno je i urnebesan jer je tako blizak sa kulturom Afroamerikanaca nego s bilo kojom drugom kulturom. On se savršeno uklapa u naš sistem".

Templ kaže i da se Bogdan još privikava na sleng koji tamnoputi igrači koriste u svakodnevnom govoru.

"Dođe tako Frenk Mejson III i kaže mu: 'Diži na njegov blok', a ja mu objasnim da to znači da šutira kad mu protivnik stavi ruku na lice. Imamo i grupu u kojoj stalno šaljemo poruke. Pre neki dan je Dearon Foks napisao: 'Kome treba seča u Hjustonu?'. Svi, a posebno tamnoputi igrači znaju da je Foks pitao - kome treba šišanje? - ali onda vidite Bogija koji pita: 'Šta je seča?'. Trudi se uvek da ukapira stvari, da shvati i značenje tekstova pesama, a mi mu pomažemo. Čak smo ga uveli i dodatno u rep muziku, sada su mu Džej Zi i Eminem omiljeni izvođači".

Bogdan je letos potpisao najveći ruki ugovor u istoriji NBA lige, vredan 27.000.000 dolara za tri sezone. Mada je finansijski deo prepustio svojim predstavnicima iz agencije Wasserman, kaže da su mu saigrači pomogli da zadrži kontrolu nad velikim novcem kojim raspolaže.

"Zek Rendolf i Džordž Hil su mi odmah rekli: 'Nemoj da budeš glup'. Samo kada si mnogo, mnogo glup možeš da izgubiš toliki novac. Drugačiji je život. Svi mi imamo nešto što se dešava van terena. Imamo svoje timove i držimo se zacrtanih planova, naših poslova, radimo sve kako bismo bili fokusirani na teren i košarku. Van košarke postoji toliko stvari koje se dešavaju, a ako morate da vodite računa i o tome, onda imate previše stvari na umu, što može da bude stresno", jasan je Bogdanović.

Reči hvale za najboljeg srpskog igrača imao je i trener Kingsa, Dejv Jerger.

"Bogdan donosi zrelost u svlačionicu. Čini mi se da se ostali rukiji ugledaju na njega jer on uspeva da bude dobar sa svima i svima pomaže, posebno kada radimo video analize", ističe Jerger. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar