Ibišević akter incidenta u Herti!

Doskorašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je vinovnik incidenta na treningu berlinske Herte.

Fudbal 15.02.2018 | 09:15
Ibišević akter incidenta u Herti!
Kapiten Herte Vedad Ibišević izgubio je živce na posljednjem treningu berlinskog kluba na kojem se verbalno sukobio sa rezervnim golmanom Tomasom Kraftom, a saigrači i trener Pal Dardai spriječili su fizički obračun.

Poslije tri meča bez pobjede, Herta je u prethodnom kolu Bundeslige iznenadila Bajer u Leverkuzenu (0:2) i osvojila sva tri boda golovima Valentina Lazara i Salomona Kalua.

Ibišević je utakmicu na "Baj Areni", gledao sa klupe za rezervne igrače što mu je vjerovatno teško palo s obzirom da je nosilac kapitenske trake u klubu iz Berlina.

Na posljednjem treningu, ušao je u verbalni sukob sa golmanom Tomasom Kraftom.

"Šta sad hoćeš?", pitao je Ibišević a Kraft mu odgovorio da ne igra dobro kako bi trebalo!

Očigledno, to je dodatno naljutilo doskorašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je uzvratio: "Začepi! Prestani da izigravaš žrtvu"!

Potom je Ibišević, kako prenosi berlinski portal "immerhertha.de" iz sve snage "faulirao" Krafta, što je dodatno "naelektrisalo" cijelu sitaciju...

Međutim, da verbalni sukob ne bi eskalirao u nešto mnogo gore postarali su se Dardai i saigrači, pa je ubrzo došlo do pomirenja i međusobnog tapšanja po leđima, a sve sa ciljem što bolje partije u petak na otvaranju 23. kola protiv Majnca na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Ibišević je ove sezone odigrao 17 utakmica za Hertu i upisao četiri gola i isto toliko asistencija.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar