Optužnica protiv Netanjahua?

Izraelska policija preporučila je danas podizanje optužnice protiv premijera Benjamina Netanjahua u vezi sa dva slučaja korupcije, javili su lokalni mediji.

Svijet 13.02.2018 | 22:29
Optužnica protiv Netanjahua?
Konačnu odluku o podizanju formalne optužnice protiv Netanjahua donijeće tužilaštvo, i to u roku od nekoliko sedmica ili mjeseci.

Netanjahu, koji je u više navrata rekao da nije kriv, nije obavezan da se povuče.

On je večeras rekao da će da nastavi da vodi Izrael. "Nastaviću da vodim Izrael odgovorno i vjerno", rekao je Netanjahu večeras u televizijskom obraćanju naciji.

Premijer koji se suočava sa preporukom policije da bude formalno optužen ili je formalno optužen za krivična djela nije obavezan da se povuče, podsjeća Bi-Bi-Si.

Izraelski mediji javili su da se jedan slučaj odnosi na primanje darova od biznismena, a drugi na razgovor Netanjahua sa izdavačem jednog izraelskog lista u vezi sa smanjenjem konkurencije u medijskom sektoru u zamjenu za pozitivnije pisanje.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nemoguce nemoguce

13.02.2018 21:35

Kod nas je ovako nesto nemoguce da partijska policija pet sest puta saslusava predsjednika vlade.

ODGOVORITE
Name

Milorade majmuneeeee!?

13.02.2018 21:51

Druže Dodiče,sta ćeš sad? Ode tvoj zaštitnik pod led.... znaš li da je optužnicom obuhvaćen i Martin Šlaf?

ODGOVORITE
Name

Nije se Dodik ove godine vidio u CICVARI!

13.02.2018 22:11

Ajoooj Milorade tugo tužna..... šta ćeš sad siromašni Milorade....ode Izraelski mentor i zaštitnik u bajbuk.....ko će sad slati obavještajne podatke Ariu Livnu i tebi,tuzni Milorade.....A šta će biti sa pokradenom lovom ni sam đavo ne zna.....

ODGOVORITE