Oliju uzeli tri boda, zaključali mu stadion, ode titula...!

Predajte se! Nazire se epilog u Grčkoj. . .

Fudbal 13.02.2018 | 16:15
Oliju uzeli tri boda, zaključali mu stadion, ode titula...!
Debeo sloj prašine uhvatio se na peharu šampiona Grčke, već sedam godina taj trofej krasi muzej Olimpijakosa. Na kraju ove sezone će, sva je prilika, napustiti stadion Karaiskakis, jer lošim vestima za pristalice crveno-belih iz Pireja nema kraja. Njihov tim ionako igra ispod očekivanja, u nedelju je jedva iščupao bod na gostovanju Atromitosu (2:2), a u ponedeljak popodne stigla je informacija koja možda znači i kraj snova o odbrani naslova.

Olimpijakosu su oduzeta tri boda. To je odluka Disciplinske komijse FS Grčke, koja je velikana iz Atine kaznila za navijačke nerede u gradskom derbiju sa AEK-om pre osam dana, kad je oko 50 najvatrenijih navijača upalo na teren po okončanju meča, jurilo policajce, pokušavalo da se obračuna sa gostujučim igračima... Posledica je finansijska kazna od 90.000 evra, dve naredne utakmice na domaćem terenu pred poraznim stadionom, međutim, Olimpijakos više boli saznanje da je za zalenim stalom ostao bez tri boda.

Otuda je zaostatak za vodećim PAOK-om čak devet koraka, drugoplasirani AEK je odmakao sedam. Do kraja sezone ostalo je devet kola (posle čega se igra plej-of), a Olimpijakos već za dve runde gostuje u Solunu i deluje da bi tad mogao da preda krunu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar