Četvero uhapšenih zbog droge

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, juče su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Tranzit“, a vezano za krivično djelo „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Ova operativna akcija realizovana je uz značajnu podršku Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 10.02.2018 | 12:27
Četvero uhapšenih zbog droge
Vezano za navedene aktivnosti na području Unsko-sanskog kantona lišena su slobode četiri lica i to dva lica iz Sarajeva incijala T.K. (1966. god.), H.J.(1988 .god.) koja su vršila transport opojne droge i dva lica iz Bosanske Krupe incijala A.M. (1982 .god.) i A.K. (1982 .god.) koja su vršila kupovinu opojne droge. Prilikom pretresa vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto, cca. 4 kg opojne droge „Cannabi Sativa L“.

U skopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu izvršeni su takođe i pretresi na dvije lokacije na području opštine Novo Sarajevo - Sarajevo, kojom prilikom je u kući koju koristi osumnjičeni H.J., pronađeno i oduzeto cca. 3 kg opojne droge „Cannabi Sativa L“. Pored opojne droge prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Asistenciju u ovim aktivnostima je pružalo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

(Vijesti.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Igor

10.02.2018 15:51

Hahahahahahaah Kanabi Sativa L hahahhahahaha Kanabi hahahahahah . Izborna godina svi su kerovi na ulici. Ima li neko da ce za milijarde i tendere pasti ?

ODGOVORITE
Name

Realni Srbijanac

10.02.2018 20:56

Stvarno ova Federalna Policija je puno opremnija i spremnija od ovih nasih specijalaca iz RS-a koji presrecu i pljackaju vozila za prevoz novca.

ODGOVORITE