Pet osoba lišeno slobode

Pet osoba uhapšeno je na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 03.02.2018 | 13:11
Pet osoba lišeno slobode
Službenici Jedinice granične policije Hum danas su lišili slobode dvojicu državljana BiH.

Na MGP-u Hum prilikom ulaska u BiH utvrđeno je da pedesetšestogodišnjeg E.Č. potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „prikrivanje“. Predan je službenicima Sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Provjerama tridesetšestogodišnjeg S.J., prilikom izlaska iz BiH, utvrđeno je da ga traži Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 zbog krivičnog djela „prevara“. Biće predan nadležnom organu.

Pripadnici JGP Dobrljin na MGP-u Kostajnica 1.2..2018. prilikom ulaska u BiH lišili su slobode četrdesetsedmogodišnjeg državljanina BiH. Utvrđeno je da A.T. potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „krađa“. Predan je službenicima Sudske policije Bihać.

Isti dan na MGP-u Gradiška prilikom ulaska u BiH lišen je slobode dvadesetosmogodišnji državljanin BiH. Utvrđeno je da S.M. potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predan je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla 1. 2. 2018. na letu za Štokholm kontrolom putovnica utvrđeno je da B.R. (1989.) potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „teška krađa“. Ovaj državljanin BiH lišen je slobode i predat službenicima Sudske policije sudova Tuzlanskog kantona.

(Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

In

03.02.2018 13:18

A kad cete poceti hapsiti velike zvijerke.

ODGOVORITE
Name

Stana

03.02.2018 16:21

Nece nikada, jer su zvjerke toliko postale velike, da im ne smije niko nista!

Name

gospodar

03.02.2018 17:17

"Za gospodare zakoni ne vaze. Na vjesalama vise i klate se ubogi bogalji koji su mislili da mogu varati na sitno. Malim lopovima skidaju glave, a velikim kape"...

Name

UG

03.02.2018 16:18

A šta je to putovnica gospodo ?

ODGOVORITE