Alimpijević: Razumijem igrače...

"Posle derbija i teškog meča protiv Olimpijakosa, bilo je potrebno više energije za ovu utakmicu", rekao je trener Zvezde.

Košarka 03.02.2018 | 09:15
Alimpijević: Razumijem igrače...
Crvena zvezda mts pretrpela je ubedljiv poraz u Španiji, koji Dušan Alimpijević neće previše zameriti svojim izabranicima.

Bez povređenog Pera Antića, koji je ostao u Beogradu i Džejmsa Feldina, koji je presedeo meč na klupi, crveno-beli nisu imali priliku da se ozbiljno suprotstave razigranoj i preciznoj Baskoniji.

Alimpijević je tom ocenom i počeo obraćanje novinarima posle meča.

"Nismo imali nikakve šanse da pobedimo večeras. Baskonija je bila odlično, a mi smo bili veoma loši, posebno energetski. Nismo na istom nivou na kojem želimo da budemo, ali razumem igrače, jer smo imali važnu utakmicu u domaćem prvenstvu i veoma tešku utakmicu u Evroligi, protiv Olimpijakosa, tako da je jasno da nam je bilo potrebno više energije za ovakvu utakmicu. Takođe, imali smo i povrede. Želim da čestitam Baskoniji i njenom treneru, ovo je bila odlična utakmica za njih", izjavio je on.

Upitan za stanje Džejmsa Feldina, koji je prvi put od 18. januara bio u sastavu, ali ipak nije zaigrao, trener Zvezde je rekao...

"Problem je sa njegovim člankom, povredio se protiv Makabija, sada je dobro, ali još nije vreme da igra. Mislim da će biti spreman za sledeći meč".

Na pitanje da li se devet timova izdvojilo sa boljim šansama, Alimpijević je rekao da očekuje značajnu borbu nekoliko ekipa za poslednje karte za plej-of.

"Mislim da je to bolje pitanje za timove koji imaju više šansi za Top 8, ali očigledno je da pet ili šest timova ima šansu da se bori za sedmo ili osmo mesto", rekao je šef struke crveno-belih.

Ekipu Zvezde očekuje povratak u Beograd i priprema za meč protiv FMP-a, zakazan za ponedeljak. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar