Radnici od Uprave dobili izvinjenje

Problemi u govedarskoj farmi „Farmland“ iz Nove Topole još traju. Radnicima nisu isplaćena dugovanja, a Uprava se oglasila saopštenjem u kojem ne želi da otkrije ni kupca ni iznos za koji je firma prodata. Ipak, radnici su od Uprave dobili izvinjenje.

Republika Srpska 01.02.2018 | 21:02
Radnici od Uprave dobili izvinjenje
Ugovor o prodaji „Farmlanda“ je potpisan, a kada, gdje i ko je potpisao se ne zna. Ono što se zna jeste da se isplata prve tranše novca očekuje u roku od mjesec dana. Za koliko novca je „Farmland“ prodat i koja je kompanija kupac u Upravnom odboru preduzeća iz Nove Topole, ne žele da otkriju. Sve pravdaju zaštitom poslovnog interesa kupca.

„Svim prijateljima, povjeriocima i radnicima se kao Uprava izvinjavamo zbog procesa koji je trajao mnogo duže nego što smo planirali. Međutim, jednostavno mi na to nismo mogli da utičemo i još jednom ih molimo za strpljenje, uvjeravajući ih da ćemo obaveze prema državi, povjeriocima i radnicima u potpunosti ispoštovati bez obzira na to što smo mogli, kao i ostali, pustiti Farmland u stečaj i da na taj način ne namirimo ni povjerioce ni radnike.“

Iz Upravnog odbora poručuju da će investitor u obnovu proizvodnje uložiti 10 miliona maraka, ali i da će novca biti dovoljno da se isplati imovina. Ranije su iz „Farmlanda“ tvrdili da će kinezi kupiti preduzeće za 24 miliona evra. Danas ipak o konačnoj cifri ni riječi.

„Kad bi se prodalo za tu cijenu, ne bi se namirila sva potraživanja, jer su tamo potraživanja veća od 24 miliona evra. Ta priča dolazi od čovjeka koji nema nikakve kompetencije, on čak nije ni upetljan u sav taj lopovluk. Možemo povjerovati onda kada se oglase predsjednik, premijerka i ministar poljoprivrede, koji kompetentno mogu da tumače situaciju“, izjavio je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić.

O kupcu, cijeni, radnicima i neizmirenim obavezama u Ministarstvu poljoprivrede ne žele da govore. Na pitanja koja smo im proslijedili prije nekoliko dana niko nije odgovorio. Iz Službe za odnose s javnošću imali su preča posla.

Radnicima se duguje oko 300 hiljada maraka. Pojedini ne mogu ni u penziju, jer im nije uplaćen radni staž.

Prema radničkoj evidenciji, za oko 60 radnika obaveze nisu izmirene. Radnici su više puta štrajkovali zbog neisplaćenih plata. Farma je prazna, a kapije preduzeća su zaključane. Bez obzira na to, Upravnom odboru je važnije da objasni da većinski vlasnik Dragan Vasiljević nije imao veze sa vladajućom strukturom niti politički lideri imaju ikakvog akcionarskog udjela u “Farmlandu”.



BN televizija

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Tete

01.02.2018 20:34

Dobiće oni i po guzici samo polako.

ODGOVORITE
Name

In

01.02.2018 21:20

Nazalost ovo je postalo normalno u RS

ODGOVORITE
Name

Zabe i babe

01.02.2018 21:28

Kakve veze ima novac od prodaje firme/drustva sa samim tim drustvom, radnicima i povjeriocima? Vlasnik udjela prodaje svoj udio nekome i uzima za to novac, tako da od toga firma nema nista - samo ce se promijeniti vlasnicka struktura. E sad, drugo je pitanje da li i zasto neko ima interesa da udje u vlasnistvo jedne takve firme koja je u kolapsu....

ODGOVORITE
Name

t

02.02.2018 08:03

Mektic pismeni ce to zavrsiti.

Name

sipa

02.02.2018 05:40

Nek Mektić uđe tamo sa Sip-om,tamo je preko robnih rezervi pokradeno mnogo više od 60 mil,a tek ekološka katastrofa,vađenje šljunka za autoput...provjeriti imovinu izvršilaca Topalovića,Đukića,Šandare,Pavića...kuće,stanove po BL,dzipove,privatnu farmu na Manjači,prodavnice...a svi polupismeni

ODGOVORITE
Name

zzz

02.02.2018 08:03

Kako si dosadan, stalno isto pises, kako te nije sramota.? Ali tebi su vjerovatno najvise pomogli....

Name

re zzz

02.02.2018 08:59

Kako njih nije sramota pokrasti milione a jadne radnike prevariti za mizerne plate???

Name

Gradiška RS

02.02.2018 11:19

Stvarno kako te nije sram stalno isto pišeš Ja sam radio tu u security na farmi i jes na kraju bilo teško ali taj isti Dragan kome nije pomogao nije ni odmogao kad vidim sve šta narod piše a njih 99%ne zna coveka žalosno je to Taj isti Dragan šta ih je samo školovao i privatno davao pare za sve njihove potrebe i kukanja Ovo pišu ljudi koji su ili krali gorivo ili nešto na farmi i dobili otkaz a takvih je mnogooooo bilo.

Name

Gradiška RS

02.02.2018 11:20

I da dolazila je i sipa i policija i šta To sto vi pisete trebate u onu staklenu zgradu u BL tamo je sve kreirano.

Name

lazov

02.02.2018 13:56

Vodi kući tog dobročinitelja...a obezbjeđenje u farmlandu je dobro poznato građanima lijevča polja...

Name

narod

02.02.2018 13:58

Gdje god vas se sretne treba vas govnavom motkom preko leđa...kriminalci jedni,sužava vam se krug...

Name

Hotel Comsar Energetik Ugljevik.

02.02.2018 06:19

Mi u Hotelu nismo dobili platu od 10 Novembra,a duguju dam trenutno 17 plata. Nadlezne institucije cute,od uprave dobijamo inf. da takodje trebaju Kinezi da nas kupe. A i institucije koje trebaju da rade svoj poso ne smiju jer se dobro zna ko vlada hotelom i ciji je! :(

ODGOVORITE
Name

kum

02.02.2018 21:01

Svaki put da covjek place kako je moguce da se radi a da se radnici ne placaju? Kosu ti svastarosi i bjedne su njihove skole i strucnost.

ODGOVORITE