Dobrić nakon "kanonade": Sitne stvari su odlučile, a ne trojke!

Junak 258. košarkaškog derbija Ognjen Dobrić nije želeo da prihvati ulogu ključnog meča pobede Crvene zvezde nad Partizanom (86:74).

Košarka 30.01.2018 | 11:45
Dobrić nakon "kanonade": Sitne stvari su odlučile, a ne trojke!
"Jako bitna pobeda, bitna utakmica u borbi za prvo mesto. Znali smo koliko znači i koliko je teško. Ušli smo ozbiljno od starta, tek u drugom poluvremenu uspeli da prelomimo. Igrali smo jako od početka i to je donelo ovaj rezultat", rekao je Dobrić. 

Dobrić je pogodio šest trojki iz sedam pokušaja, od čega dve u nizu za ključnih +15 krajem trećeg perioda 

"Za sad ide dobro, nadam se da će tako i nastaviti. Dosta stvari utiče na rezultat, odbrane i neke stvari koje se ne vide toliko. Ja sam dao neke trojke, ali mnogo tih sitnih stvari utiče na rezultat", dodao je mladi bek Zvezde.

U trenucima kada je Zvezda gradila ključnu razliku igrači na parketu su imali "vatrenu" podršku saigrača sa klupe. 

"Da, prepoznali su to, da je ključni momenat da prelomimo utakmicu. Svi smo u tom trenutku "dali gas" uspeli da se "odlepimo" i sačuvali to do kraja", kaže Dobrić. 

On donedavno imao problema sa povredom. 

"Treća, četvrta utakmica posle povrede, to je iza mene. Nemam problema, nemam bolova, sve je kako treba", ističe 23-godišnji igrač Zvezde. 

Crveno-beli su se 15. pobedom izjednačili na deobi prvog mesta sa ekipom Budućnosti, četiri kola pre kraja, pa sledi žestoka borba za prednost domaćeg terena. 

"Ima još da se igra, oni imaju težak raspored, mi moramo da pobedimo naše utakmice i čekamo njihov kiks", ističe Dobrić. 

Zvezda se odlično nosi sa žestokim ritmom ABA-Evroliga. 

"Navikli su igrači na to, pogotovo iskusniji, a mi mlađi lakše podnosimo. Nema s tim problema", zaključio je junak "večitog" derbija.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar