EP: Hrvatska jedva do 5. mjesta pred polupraznom "Arenom"!

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobedila je Češku sa 28:27, u borbi za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.  Hrvati uz mnogo muke do petog mesta! Navijači nisu zadovoljni nastupom rukometne reprezentacije na domaćem terenu. . .

Ostali sportovi 26.01.2018 | 18:00
EP: Hrvatska jedva do 5. mjesta pred polupraznom "Arenom"!
Izabranici Lina Červara jedva su izborili peto mesto, pošto su u dramatičnoj završnici uspeli da sačuvaju gol prednosti.

Pred polupraznom "Arenom" u Zagrebu "Kockasti" su imali sigurnu pobedu, ali su pred kraj umalo ispustili šest golova.

Hrvatska je posle 30 minuta igre vodila 16:10, a u nastavku meča samo su održavali razliku.

Ipak, napad je stao u poslednjih nekoliko minuta, dok je Češka zaigrala mnogo bolje.

Na četiri minuta do kraja domaća selekcija imala je +2, međutim napad za izjednačenje u poslednjim sekundama imali su gosti. Stanislav Kašparek je promašio šut sa devet metara, pa je tako Hrvatska osvojila peto mesto.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Zlatko Hrovat, dok je kod Čeha Ondrej Zdrahala sa 13 golova bio bolji od ostalih.

Peto mesto uz mnogo muke!

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobedila je večeras u Zagrebu selekciju Češke 28:27 (16:10) i tako osvojila peto mesto na Evropskom prvenstvu.

Hrvatska je bila bolji rival u prvom poluvremenu koje je završila sa šest golova prednosti, ali je Češka u nastavku uspela da učini meč interesantnijim.

Zahvaljujući Zdrahali, Česi je polako smanjivali zaostatak, da bi u 58. minutu stigli na samo gol zaostatka (27:26). Minut i po pre kraja Horvat je bio siguran sa sedam metara za dva gola prednosti, što je na kraju bilo dovoljno rukometašima Hrvatske za pobedu i peto mesto.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Zlatko Horvat sa 10 pogodaka, pet golova je postigao Igor Karačić, a po četiri Manuel Štrlek i Luka Stepančić.

Na drugoj strani, istakao se Ondrej Zdrahala sa 13 golova.

Od 18.00 igra se prvo polufinale i sastaju se Francuska i Španija, dok od 20.30 igraju Danska i Švedska.

EP, završnica takmičenja:

Za peto mesto:
Hrvatska - Češka 28:27 (16:10)

polufinala:
18.00 Francuska - Španija
20.30 Danska - Švedska

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar