Nešto je trulo u Sparsima! Lenard traži trejd?

Od samog početka sezone Sparsi ne daju previše informacije o ovoj temi.

Košarka 31.01.2018 | 14:45
Nešto je trulo u Sparsima! Lenard traži trejd?
Jedna od najtajnovitijih i najnelogičnijih saga ove NBA sezone je ona oko Kavaja Lenarda i njegove povrede. Misteriozna i nezgodna povrede kvadricepsa rastegla se na polovinu sezone, on se vratio 13. decembra, odigrao u mesec dana devet utakmica i bio vrlo dobar.

U pretposlednjoj utakmicu je dao 21 poen, uz osam skokova, tri asistencije, četiri ukradene lopte i tri blokade, a u poslednjoj je imao učinak od 19 poena, osam skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte. Na stranu šut, Lenard nije izgledao loše, naprotiv, odbrambeno je bio odličan, dobar u skoku, a šut bi ionako došao vremenom posle tako duge pauze.

Ipak, Sparsi su ga opet “ugasili” i to na neodređeno vreme bez potencijalnog datuma povratka na teren. Tokom rehabilitacije i povratka Sparsi su bili zakopčani do grla oko informacija u vezi sa njim, a sada su još zakopčaniji. Iako je bilo jasno da Lenard može da igra, Sparsi su ga sklonili iz ekipe uz objašnjenje da je sve to deo njegovog potpunog povratka na parket. Ta je situacija izazvala salve frustracije NBA fanova, ali svi znamo kakvi su Sparsi. Informacija nećemo imati do daljnjeg.

Američki mediji forsiraju novu priču, a to je ona da Lenard želi trejd. To je priča koju je izneo Džejlen Rouz sa ESPN-a, a šta je pravi razlog ne želimo da nagađamo. Da li se radi o frustraciji oko situacije sa povredom ili je nešto drugo u pitanju teško je tvrditi, ali jedno je jasno - situacija između Kavija i Spursa bukti i vrlo verovatno se nešto “kuva”.

Ako Adrijan Vojnarovski nešto kaže, to se u javnosti mora uzeti za ozbiljno, a rekao je da se Lenard oseća udaljeno od Spursa. Tvrdi da je cela situacija oko povrede, rehabilitacije i povratka na teren uticala na odnos između kluba i jednog od najboljih igrača današnjice.

Ovo za Sparse nije česta situacija, jer su poznati kao jedna od najboljih franšiza u svim američkim sportovima. Sparsi navodno rade na tome da se situacija izgladi i da se partnerstvo vrati na početak i ponovno ojača, ali očito je da se nešto događa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar