Potvrđeno: Kraj sezone za Mačvana!

Krilni centar Bajerna i reprezentacije Srbije mora na operaciju.  Veliki peh – Mačvan pokidao prednji ukršteni ligament! Milan Mačvan, prvotimac minhenskog Bajerna, doživeo je težu povredu i čeka ga duga pauza, zbog čega je sezona za njega nažalost završena.

Košarka 25.01.2018 | 16:45
Potvrđeno: Kraj sezone za Mačvana!
Milan Mačvan zbog povrede kolena neće moći ponovo na parket do kraja sezone pa su Bajern i reprezentacija Srbije ostali bez aduta u nastavku takmičenja.

Kapiten Orlova potvrdio je posle gostovanja u Rusiji i povrede na meču sa Zenitom da je ozleda kolena ozbiljnije prirode i da zahteva dug period oporavka.

"Stradali su mi i prednji ukršteni ligamenti i meniskus. Imam otok. Sledi mi operacija i saniranje jednog i drugog. Videćemo kad će biti operacija", poručio je Mačvan za Blic sport.

Biće to veliki udarac ne samo za Bajern već i za košarkašku reprezentaciju Srbije koju popularniu Maki predvodi kao kapiten u kvalifikacijama za Mundobasket.

Srpski reprezentativac doživeo je jednu od najtežih sportskih povreda, pošto je magnetna rezonanca pokazala da je pokidao prednji ukršteni ligament kolena.

Mačvan se povredio u trećoj deonici utakmice Evrokupa protiv Zenita u Sankt Peterburgu, u kojoj je tim Aleksandra Đorđevića, ispostavilo se, ostvario pirovu pobedu.

Popularni Maki bio je kapiten 'Orlova' u pohodu na evropsko zlato prošlog leta, a isto je nastavio da čini i u kvalifikacijama za Mundobasket, pa će ovo biti veliki udarac za Saleta na 'oba fronta'.

Krilni centar je na 12 mečeva Evrokupa prosečno beležio 11,6 poena, pet skokova i dve asistencije, za 22,4 minuta u igri.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar