Srdačan susret Vučića i Makrona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imao je juče na marginama skupa u Davosu kraći razgovor sa predsjednikom Francuske .

Svijet 25.01.2018 | 07:12
Srdačan susret Vučića i Makrona
Vučić će u Davosu boraviti i naredna dva dana i imati aktivno učešće u radu tog Svjetskog ekonomskog foruma.

Prethodno se Vučić već neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući albanskog i italijanskog premijera Edija Ramu i Paola Đentilonija, španskog kralja Felipa, šefa za regionalne strategije Svjetskog ekonomskog foruma Martinu Larkin, prenose beogradski mediji.

Predsjednik Srbije će, kako je ranije najavljeno, tokom trodnevnog boravka u Davosu, imati odvojene susrete sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsjednikom Poljske Andžejem Dudom,

Predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije “Ariston termo” Paolo Merloni.

Vučić u Davosu prisustvuje skupovima na kojima će govoriti njemački kancelar Angela Merkel, predsjednik Francuske Emanuel Makron, predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker, kao i predsjednik SAD Donald Tramp.

Izvor: Srna
Foto: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vlado Vrs

25.01.2018 06:42

bivši srbine a ramuus haradinaj on ga pusti ti rece francuska izda šta sada narod na referendumu da odluči kažeš za Kosovo e moj AV

ODGOVORITE