Dodik: Tražili su moje privođenje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik govorio za "Novosti", nakon što je Aleksandar Vučić objelodanio vijest o navodnim pritiscima vlasti iz Sarajeva.

Republika Srpska 24.01.2018 | 08:13
Dodik: Tražili su moje privođenje
„Zahvalan sam predsjedniku Aleksandru Vučiću što je učinio javnim informacije da Sarajevo od Srbije zahtjeva moje privođenje, a za koje znam već godinu dana. I ne samo to, postoji nalog da se, kad letim negdje, od zemalja u regionu traži da prizemlje vladin avion i pretresu ga.

Dodik je kazao da se konstantno nalazi na udaru "raznih mešetara", među kojima, tvrdi, ima i njegovih političkih protivnika iz redova srpskih stranaka u RS:

"U nedostatku dokaza o tome da postoji bilo šta neregularno oko nekretnine koju posjedujem u Beogradu, oni izmišljaju i fabrikuju priče o meni i mojoj porodici. Pokrenuli su istragu, angažovali sudskog vještaka iz Tuzle, a kad nisu bili zadovoljni njegovim rezultatima, smijenili su ga i našli novog iz Sarajeva. I još u sve pokušavaju da uvuku Beograd. Zašto bi tražili od Srbije da me hapsi kad sam dostupan organima u BiH? Pa zato što bi tako, pošto nemaju nikakve dokaze, mogli da kažu: eto, i Srbija saslušava Dodika, čak i tamo smatraju da je on lopov i kriminalac."

Osvrnuo se Dodik i na izjavu Dragana Mektića kako ministarstvo bezbjednosti BiH nije uputilo Beogradu zahtjev za njegovo privođenje i hapšenje, već da je tražilo da se provjeri finansijska transakcija u vezi s vilom koju je kupio u glavnom gradu Srbije.

„Očigledno taj čovjek sve najbolje zna. A koliko ja znam, predsjednik Vučić je govorio na osnovu zvaničnih informacija koje je dobio od institucija u Sarajevu“.

„Cijeli svoj život stavio sam na raspolaganje i posvetio srpskom narodu u RS. Ne tražim lični komoditet ili da me bilo koji stranac u Sarajevu tapše po ramenu, kao što rade neki. Shvatio sam da stranci hoće da centralizuju RS, to je muslimansko-bošnjački koncept kojem se suprotstavljam. I to mnogima ne odgovara. Sve institucije BiH rade u ovom trenutku otvoreno protiv RS.

„Srpska nema nikakve nelegalne naoružane snage. Pokušali su to da naprave od momaka iz Srbske časti, s kojima sam se, kao i s mnogim drugima, slikao na proslavi Dana RS. Niti je defile 500 policajaca na toj manifestaciji bio bilo kakva demonstracija sile. Samo smo htjeli da pokažemo da imamo policiju koja brine o bezbjednosti građana“, kazao je Dodik za „Novosti“.

(BN/Novosti)

Komentari / 66

Ostavite komentar
Name

Zoka

24.01.2018 07:17

O majko.... Ma da, ko' Isusa su te htjeli razapeti.... Jadan ti-borac za nasa prava. Hapsite ga vec jednom!

ODGOVORITE
Name

lemilica

24.01.2018 07:19

Davno bi ti to izblejao da si znao,aj ne seri

ODGOVORITE
Name

JANKO

24.01.2018 07:40

MA NE BRINITE TOLIKO, PUKOŠE NAM LEĐA OD SILNE BRIGE!

Name

Ocu da kazem

24.01.2018 08:20

Ma sve si ti vez odradio sto si mogao. Unistio si sve poluge drzavnog aparata Republike Srpske. Policija zbog stranackog zaposljavanja nikada nije bila na nizem nivou. Profesionalca nema ni za lijeka sve rodjaci i partijski istomisljenici a u struci koja je najpotrebnija nule. Sudstvo isto tako . Inspekcijski organi drzave su lopov do lopova .Umjesto da svojim kvalitetnim radom stite korpus Republike oni korumpirani prodaju drzavne interese za pice i rucak . Pa ne gradi se patriotizam na tome da stimulises po nekoliko kriminalaca u svakom gradu da ovoje poluge vlasti , opljackaju sve sto je pod njihovom sapom, a sto je izgradjeno razgrade za male pare u interesu nasih neprijatelja, i onda se sa visine bahate i prkose narodu kako oni dobro zive toboze zato sto su pametni i sposobni . Gadosti neopjevana, Budalo seljako-traktoristicka-, napusti mjesto predsjednika i mars u p.m . i ti i tvoja porodica i tvoja bolumenta, mamu vam ovciju, lopovsku. djilkosu bahati.

Name

cirilica

24.01.2018 08:38

toliko sadrzajno isprazno gostovanje na cirilici, sa ponavljanjem sadrzaja koji ni na koji nacin nisu vise interesantni, ne mogu doprinjeti bilo kakvom napretku, te sluze samo jednoj svrsi, odrzavanju. Narod to najyad treba prepoznati, kao sto treba prepoznati i cinjenicu da su neophodne promjene, da promjene moze donijeti samo jedan lider, koji ima politicko iskustvo, koji ima energiju, koji nije nikako kompromitovan, koji ima gard vodje.........i jos mnogo toga. To je predsjednik Vukota Govedarica.

Name

075

24.01.2018 08:50

Kuda ja stadoh ti produži! Dodik je jučer a i Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imao je prekjučer svoje redovito gostovanje u "talk showu Ćirilica" na tamošnjoj "Happy TV" u kojemu su dva sata uz suzdržane i povremene upadice voditelja Milomira Marića držali monolog o svemu i svačemu!!

Name

re cirilica

24.01.2018 09:07

apsolutno ste u pravu, mi energiju trebamo usmjeriti na jacanje SDS i naseg predsjednika Govedarice, jer od praynih prica, kritikovanja rezima definitivno nemapromjena koje su neophodne.

Name

Pa da

24.01.2018 10:35

Ja ne vidim sta je sporno da nas predsjednik ukradenim parama od naroda kupi vilu od pet miliona maraka u Beogradu i time nas obavjesti da nema nista od Republike Srpske i da svi pod hitno moramo bjezati za Srbiju,ovo je unistio i pokrao da nam ni cudo ne moze pomoci.Jer da je ovo dobro mjesto za zivot predsjednik bi vilu kupio u Banja Luci,Derventi,Trebinju.Znaci bjezanijaaaaaa

Name

Bas tako

24.01.2018 12:08

Da ja Republika Srpska dobro mjesto za zivot predsjednim bi vilu kupio ili pravio u Republici Srpskoj a ne po Beogradu i Becu.Pa necemo se takp igrati,novac od pljacke naroda i prodaje Brckog ti u Austriju i Srbiju a nama pricas kako se boris za nasu Srpsku.Sram te bilo predsjednice.

Name

Retardometar

25.01.2018 10:19

Procitao sam vase komentare.Uzas!Hitno vasim psihijatrima!Neodlozno!

Name

ŽIKA Ž

24.01.2018 07:21

GLUMEĆI ŽRTVU DODIK TRAŽI ALIBI ZA NEVIĐENI KRIMINAL. VUČIĆ NIJE PREDSJEDNIK NI SVIH SRBA U SRBIJI A HOĆE DA MANIPULIŠE SA SRBIMA I U REPUBLICI SRPSKOJ. TOLIKO SU SMIJEŠNI I JADNI ZAJEDNO SA MARIĆEM I ĆIRILICOM.

ODGOVORITE
Name

Mustafa

24.01.2018 08:09

Sve mi je jasno u vezi Dodika,mora,nahapo je narodni para i sad mora da se pravda ali koju ulogu igra Vucic? Jer to sto je izjavio je suludo, poslusajte Mektica. Kako ne vidi Vucic da sto je duze mile na vlasti to ce biti teze rs da se iscupa iz ralja duznickog ropstva.

Name

Istok

24.01.2018 08:30

Svaka cast Zika. Dobar komentar.

Name

istok Re Mustafa

24.01.2018 08:33

Pa ovo je izgleda plan. I Vucic i Dodik poticu iz iste kuhinje. NIkada je nisu napustili samo su malo izmjenili role u kojima glume. Mi smo publika a na njima je da nam prodaju pricu koja ce nas svaliti . I oni nam prodaju pricu na fonu , ko fol nacionalizma nekog seljackog. Mi to pusimo ko budale i odosmo u materinu zajedno sa Republikom Srpskom i Srbijom bez Kosova.

Name

RASPUCHIN

24.01.2018 08:43

Још док је био млади СКОЈ-евац "велики баја" је , под покровитељством Боре Микелића , почео са пљачком народних пара (вјероватно су станови у Београду купљени новцем који је тада "обезбјеђен" махинацијама). Данас се напокон показује да је и његов брат Вучић дио те екипе јер му плаћа баснословну кирију за просторије у "пицином парку" и нормално је да га штити. На жалост , наша опозиција је килава и неспособна да схвати да се тек огољавањем , овог лажова , дезертера и ратног профитера , у медијима у Србији можемо ослободити црвене банде. Једини проблем је у томе што и опозиција вјерује Вучићу који је , због опстанка на власти , у стању и са црним ђаволом.

Name

Kjevo

24.01.2018 21:35

Marić se sa njima sprda a oni toga nisu svjesni.

Name

Па

24.01.2018 07:26

Човјек све објаснио у детаље. Шта има овдје спорно? Мектићу реагуј.

ODGOVORITE
Name

re pa

24.01.2018 07:54

Pa kad je reagovao ko i na napad na Vucica,covjek 4 godine samo prica o korupciji

Name

Ibro Gagović

24.01.2018 08:05

Ko vjeruje u njegova objašnjenja ili je lud ili se pravi lud.

Name

Pravi Srbin

24.01.2018 07:26

Predsjedniče nemože nam niko ništa jači smo od sudbine!

ODGOVORITE
Name

Đorđe

24.01.2018 08:10

Izgleda lijepo je biti budala, čitav ti život prođe u veselju. Od ranog jutra pjesma... Uzimaš li redovno terapiju....

Name

Re

24.01.2018 08:53

Ti si pre zeleni neg Djordje

Name

Igor

24.01.2018 07:27

Cijeli svoj zivot je posvetio RS ?! Ne trazi licni komoditet ?! Pa sta je onda Mercedes S klase, helikopter i avion koji vozi clanove porodice ?! Svaka tebi cast , valja ovo ponavljati budalama svaki dan a i ne trepnuti.

ODGOVORITE
Name

Па

24.01.2018 07:53

Ти би хтео да Додик иде пјешке или на бициклу. Додик као Додик у реду али мораш да знаш да је он предсједник РС-а. Морам рећи да сте и ви ботови овог СзП досадили и Богу и народу а помака ни 1% као ни од самог вашег Савеза за преваре.

Name

Re Па

24.01.2018 08:53

Pošto mu se svakim danom sve više i više zasluženo sužava djelokrug slobodnog kretanja, uskoro mu neće trebati ni samaljot ni vertoljet ni ta skupa auta. Ni biciklo mu neće trebati, nema ih u robijašnicama, ni u Foči ni Zenici. Bicikli nisu predviđeni propisima o izvršenju krivilčnih sankcija. Ali jesu kolica (tačke, tragače..) i japaneri, ali samo kao sredstvo rada.

Name

poskok

24.01.2018 07:31

Ti i Vučić kao da ste postali "topla braća", kako se samo nađoste "zaštitnici srpskog roda"!?Skupo vi nas koštate sa tom vašom brigom za srpski narod?Plašim se samo da ćete na kraju ostati bez tog naroda ukoliko narod ne ostane bez vas?

ODGOVORITE
Name

poskok odgovor

24.01.2018 08:17

Bravo isto mislim.Teško nama sa ovom dvojicom. kako mogu izaći lagati na tv, a da i bar ne pocrvene

Name

domi

24.01.2018 07:35

Zar ovo majka moze rodit.boze spasi nas.

ODGOVORITE
Name

Marko

24.01.2018 07:37

Ma pustite čovjeka na miru. Čuli ste da kaže da je morao kćerki da pomogne oko stana. Kako više iko može da povjeruje u laži ovog okorjelog kriminalca. Sinoć se Kod Marića ponašao kao da je drogiran.

ODGOVORITE
Name

Zika.

24.01.2018 08:40

Zalosno je kad Vucic i Dodik gostuju kod Marica bilo bi naj bolje da su usli u parove.

Name

Arsenije

24.01.2018 07:38

Najvece klepetalo na ovim prostorima,nevidjeno koliko covjek laze.Ponavlja jednu te istu pricu vec nekoliko puta kod ovog nesretnog Marica koji je kontaminirao medijski prostor sa raznim starletama,bludom i nemoralom.Odakle ovolika hrabrost kod predsednika,da li je on svjestan da nasa republika postaje prazna ljustura,ljudi non stop bjeze iz ove nase drzave,djece je sve manje,ekonomija je razorena i opljackana od lica bliskih rezimu.Sramota je kakvog predsednika imamo koji se smije u lice sopstvenom narodu i pravi segu na ovoj nemoralnoj Hepy televiziji.Ni jedna jedina recenica o resenjima za popravljanje katastrofalnog stanja,samo optuzbe i licemjerstvo mozemo cuti od naseg predsednika.

ODGOVORITE
Name

Re

24.01.2018 08:26

Ko sta zeli da cuje to mu se i govori.Kad su Srbi voljeli istinu?

Name

Bob

24.01.2018 07:39

LjUDINA, POSTENJACINA,KARAKTER...vrhunac cinizma

ODGOVORITE
Name

ROMANIJA

24.01.2018 07:44

Kakav manipulator majko mila, evo i ja sam se sažalio na njega nemojte ga ljudi više dirati molim vas, pa zar ne vidite da ste udarili na bjedu i sirotinju

ODGOVORITE
Name

Pesimista

24.01.2018 07:58

Teško vama Srbi sa njima dvojicom,a i nama ostalima sa našim i još njima dvojicom.Ovaj tekst je pokazatelj narodu koliko Dodik misli da su narodi glupi i da im se pod firmom"nacionalnog interesa"mogu prodavati muda pod bubrege.Jebalo te smoru više i Sarajevo i Bakir,daj ovom narodu nešto konkretnije od nacionalističke lizalice.Nije narod ugrožen od drugih,ti si ugrožen,pa za svoj spas isturaš narod i ti ga pljačkom i najvise ugrožavaš.Narodne pare arčiš i Mariću plaćaš da te pusti da gluposti valjaš.

ODGOVORITE
Name

Nije nego

24.01.2018 08:00

Preključe je AV u "Ćirilici" 2,5 sati brslao. Sinoć je MD u "Ćirilici" 2,5 sati brslao. Najbollje bi bilo da neko na tablama na ulazu prekriži Republika Srpska i Republika Srbija i da napiše i na jednoj i na drugoj LUDNICA. Srećno narode!

ODGOVORITE
Name

Rr

24.01.2018 08:24

Ispiranje mozga.Valja dati stolicu u UN Kosovu.

Name

Re

24.01.2018 11:49

Tvoji komentari su glupi do bola,strasan si kreten.

Name

Nije nego

24.01.2018 13:07

Ja misli da ti Re pripadaš sekti ili si njihov simpatizer, i da si ti jedan retard i bolesnik kao i svi ostali koji ništa ne shvatate a sve uništavate kao horda skakavaca.

Name

Borac rs

24.01.2018 08:04

STA SVE OVAJ LOPOV LUPETA TO POSTAJE SMIJESNO.

ODGOVORITE
Name

Koran

24.01.2018 08:04

Mariću prestani prljati ĆIRILICU. Ćirlica je sveto pismo a Ti pod tim imenom pustiš ovog i slične likove da lupetaju, lažu i napadaju druge bez ikakvog osnova. Ćirilica na televiziji koja se zove HAPY??? Treba vidjeti ko su vlasnici, urednici te TV! Posebna je priča koji je nivo programa koji emituju? "Parovi" 18 sati dnevno, poganluk zadnje vrste.

ODGOVORITE
Name

Tajkun

24.01.2018 10:02

Vlasnik TV Happy je Predrag Marković Peconi tajkun iz Zemuna vlasnik firmi koje se reklamiraju u emisiji.Toliko o borbi Vučića protiv tajkuna.On se bori protiv Miškovića,a svi ostali su u njegovom timu.SISTEM TE LAŽE,NEVERUJ KAD' TI KAŽE!

Name

Nešto fali

24.01.2018 16:01

Toga Marića godine stigle, vijuge mu dobrano popustile..

Name

T 34

24.01.2018 08:06

MEKTICU HAPSI

ODGOVORITE
Name

Veljo

24.01.2018 08:07

Mene samo čudi kako Srbi na ovim prostorima opstadoše kad nije bilo Dodika i Vučića.

ODGOVORITE
Name

Ante

24.01.2018 08:11

Zaboravijo si feci da recikliraju price ali doci ce vrijeme milorade dragane bakire nicija nije do zore gorila

ODGOVORITE
Name

Sudija

24.01.2018 08:12

Kada najviši zvaničnici javno lažu, seru se narodu na inteligenciju, niko ništa, a sutra opet kuknjava kako su se svi urotili protiv srpskih velikomučenika, kako je cijela planeta protiv jadnih i nevinih srba? Nakon ovih izjava Vučića i Dodika, svi koji imaju imalo obraza bi morali izaći na ulicu i javno im poručiti da se gone u sto materina. Komentarisanje po kafanama i internetu ne pije vode. Ili imate urođeni poremećaj da se hranite lažima, ili ste najveće kukavice, nema trećega. U zemlji u kojoj se trenutno nalazim, za ovakve otvorene laži najvećih političara na ulice bi izašlo barem 98% stanovništva i zahtjevalo momentalnu ostavku.

ODGOVORITE
Name

Aaaa

24.01.2018 08:41

A zemlja je...? Najbolje su mi ove Bošnje što poizdaleka dižu bune i ustanke.

Name

Sudija

24.01.2018 10:08

Ovaj "bošnjo" je odradio tačno 534 dana u rovu i borbama za Bosnu i Hercegovinu, ne računajući "slobodne" dane, odnosno bio aktivni vojnik Armije RBiH od prvog do zadnjeg dana agresije na državu. Sutra ako zatreba, ista procedura, uniforma, puška i laganice...

Name

Savo

24.01.2018 08:14

Dal je moguće da čovjek ponovo od sebe pravi žrtvu i da će ponovo proći na kartu patriotizma i zaštitnika RS,i da će narod ponovo da glasa za njega.

ODGOVORITE
Name

Nije nego

24.01.2018 09:02

Moguće je kad je naš narod retardiran i bezobrazan.

Name

Re Nije nego

24.01.2018 11:51

Samo si ti’pametan’,cirkus si lik.

Name

NIje dobro

24.01.2018 16:04

Tačno. Narod je neuk i neprosvijećen, opsjednut brojnim iracionalnim predrasudama.

Name

055

24.01.2018 08:30

Kada si cvjecka odazivi se pozivu vsljda je Zakin za dve isti,istina vi ga p4ilagodjavate sabi,radi zastite kriminala.Prema tome i ti i Vucic mlatite i lazno se oredstavljate,nitu si ti predstavnik Srba u bih niti Vucic u citavoj srbiji,!

ODGOVORITE
Name

dodik BOSANAC

24.01.2018 08:44

Nemoze mi niko nista jaci sam od NATO-a.

ODGOVORITE
Name

Ccc

24.01.2018 18:21

Jaooooi.

Name

NIje dobro

24.01.2018 08:55

Od Ćirilice do Parova samo dva su koraka. I par minuta. Eto koliko su udaljeni jedno od drugog.

ODGOVORITE
Name

UDRI BRIGU NA VESELJE

24.01.2018 09:13

Happy tv Vam pruža 24h kvalitetnog rijaliti programa!

ODGOVORITE
Name

Д

24.01.2018 09:16

Зар се онако понашају људи за част тетовирани са досијеом ито је углед за нашу џјецу

ODGOVORITE
Name

Pitanje je sad

24.01.2018 09:18

A zašto nadležni organi Srbije ne odgovaraju na zakonito i od nadležnog organa podnesenu zamolnicu da se izvrše provjere jedne sumnjive finansijske transakcije..??!! Može li ih u tome spriječiti predsjednik države Srbije ili predsjednik jednog entiteta susjedne države (koji je i lično zainteresovan iz poznatih razloga)..??!! I je li to u skladu sa propisima, procedurama, međudržavnim ugovorima, sporazumima i pravnom praksom u međunarodnim odnosima.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

24.01.2018 09:21

Gospodin Vučić je rob interesa . Onog momenta kad interes nestane, nestat će i briga prema " prijatelju". Ako " prijatelj" kvari interes države Srbije , čitaj predsjednika , pokreće se mehanizam zaštite. Na kraju se sve završava u Ćirilici , kada predsjednik u svojoj besjedi do iznemoglosti, od koje uvijek jedan u publici otrese u nesvjest, objašnjava i tumači uvijek postupke drugih prema njemu, a nikad svoje postupke prema drugima.

ODGOVORITE
Name

BOBA

24.01.2018 09:36

KOME JE VAŽNIJI NAROD OD KAPITALA,ZATO SE VOLI BEOGRAD I SRBIJA .SVE JE ČOVIJEK REKAO.SRETNO.

ODGOVORITE
Name

Srbin

24.01.2018 09:38

Samo lud čovjek još može da vjeruje ovom psihičkom bolesniku.

ODGOVORITE
Name

ceca

24.01.2018 10:07

Bas mi te je zao , da znas da ronim krokodilske suze !

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

24.01.2018 10:18

Eto toliko o razgovoru sa Vučićem-Dodikom, koji su vodili neki članovi Saveza za promjene....Dokaz da su ista bagra , promjena nema dok su oni tu i tu je kraj svake "bratske pomoći " i objektivnosti, nadam se da su to svatili jer je i on Vučić isti kao i Baja, prema tome mjenjajte politiku i djelujte činjenicama i predlozima koji imaju podršku EU i Rusije....

ODGOVORITE
Name

Glavni Grad Republike Srpske Srpsko Sarajevo SDS Uvekove......

25.01.2018 06:29

Dodik Je najveci Lazov I Manipulator Kojije Krojijo Spiskove Sa Ezdaunom Kogace Hapsiti Iz SDS-a Naj Jace Inajbolje Stranke Od Njenog Osnivanja Kojaje Sa Narodom Branila I Stvarala Republiku Srpsku .Sadaih Naziva Poturicama Sramga Bilo Dokje On Dezertirao I Svercovao Ronhil Hrvatima I Muslimanima SDS I Srpski Narodsu Branili Kucne Pragove I Vekovna Ognjista Republike Srpske.Srbi Ujedinitese I Olovkom Kazniti Milorada Dodika Koji Idan Danas Prikriva Zlocine Nad Srpskim Narodo Kojesu Pocinile Ustase I Selafisti Alije I Bakira Izetbegovica Sakim Sada Dodik Pravi Kvalicije Dabiostao Navlasti Alisada 2018 Baja Moras Tisa Vlasti Zauvek Pasti.

ODGOVORITE