Za sanaciju 2,5 miliona maraka

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva za sanaciju paviljona jedan sa restoranom, te paviljona dva i spoljašnje uređenje Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka u iznosu od 2. 562. 548 KM, bez PDV-a.

Republika Srpska 23.01.2018 | 14:35
Za sanaciju 2,5 miliona maraka
Vlada je zadužila i Studentski centar da sprovede postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine, te da sa naplaćenim iznosom učestvuje u finansiranju sanacije objekata ovog centra.

Zadužuje se rukovodstvo Studentskog centra da sprovede i postupak legalizacije paviljona jedan i dva, a ova ministarstva da sprovedu postupak nabavke putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, uvažavajući krajnju hitnost postupanja.

Zadužuje se Republička direkcija za obnovu i izgradnju da obezbijedi potrebnu dokumentaciju sa predmjerom i predračunom radova na sanaciji objekata Studentskog centra, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Olujni vjetar je 11. i 12. decembra prošle godine odnio krovove sa većine objekata studentskih paviljona, a potom je pala kiša koja je pričinila dodatnu štetu i učinila ove objekte neuslovnim za stanovanje.

Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo finansija i Ministarstvo prosvjete i kulture da obezbijede 200.000 KM s ciljem davanja podrške radu Konfucijevog instituta koji je otvoren u nedjelju, 21. januara na Univerzitetu u Banjaluci.

Vlada je zadužila Ministarstvo pravde i Ministarstvo finansija da utvrde neophodne aktivnosti da bi bio pokrenut postupak izgradnje zgrade Ustavnog suda Republike Srpske u što kraćem periodu.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog Vlade za Program rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2018. godinu koji će biti dostavljen parlamentu.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zeljko Banjaluka

23.01.2018 16:43

Ovaj komplet clanak je ok,ali nije istrazen iz pocetka eto pitanja za Vas novinare i poslanike u skupstini sve je TRANSPARENTNO !!?? Ko ime i prezime koja firma koliko novca ko je izvrsio tehnicki prijem za stari krov;ko je izvodio gradjevinske radove na kampusu,mislim onaj krov koji je odnio vjetar ??? svi koji znaju osnovne pojmove o gradjevini znaju sta je staticki proracun. neko je izvrsio vise krivicnih djela prevara,korupcija,prikrivanje i zloupotrba polozaja,URADIO SA LOSIM MATERIJALOM NAPLATIO UTALIO SE KO JE TO ??? Nebudete li do kraja istrazili i Vi ste saucesnici gradjevinske mafije

ODGOVORITE
Name

;srna

23.01.2018 17:07

Odmah milioni jjojjjj,

ODGOVORITE
Name

Vuper

23.01.2018 20:11

Ne znam sta ce ustavni sud kad se sve resava kako tata kaze. jos manje zgrada.

ODGOVORITE
Name

Konfucije

23.01.2018 23:12

Za Konfucijev institut nekako da se nategne 200 000 KM, ali zato za malog Igora 3 000 000 kao iz koke.

ODGOVORITE