За санацију 2,5 милиона марака

Влада Републике Српске задужила је Министарство просвјете и културе и Министарство финансија да обезбиједе средства за санацију павиљона један са рестораном, те павиљона два и спољашње уређење Студентског центра "Никола Тесла" Бањалука у износу од 2. 562. 548 КМ, без ПДВ-а.

Република Српска 23.01.2018 | 14:35
За санацију 2,5 милиона марака
Влада је задужила и Студентски центар да спроведе поступак наплате штете по основу осигурања имовине, те да са наплаћеним износом учествује у финансирању санације објеката овог центра.

Задужује се руководство Студентског центра да спроведе и поступак легализације павиљона један и два, а ова министарства да спроведу поступак набавке путем преговарачког поступка без објаве обавјештења, уважавајући крајњу хитност поступања.

Задужује се Републичка дирекција за обнову и изградњу да обезбиједи потребну документацију са предмјером и предрачуном радова на санацији објеката Студентског центра, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Олујни вјетар је 11. и 12. децембра прошле године однио кровове са већине објеката студентских павиљона, а потом је пала киша која је причинила додатну штету и учинила ове објекте неусловним за становање.

Влада Српске задужила је Министарство финансија и Министарство просвјете и културе да обезбиједе 200.000 КМ с циљем давања подршке раду Конфуцијевог института који је отворен у недјељу, 21. јануара на Универзитету у Бањалуци.

Влада је задужила Министарство правде и Министарство финансија да утврде неопходне активности да би био покренут поступак изградње зграде Уставног суда Републике Српске у што краћем периоду.

На сједници је усвојен и Приједлог Владе за Програм рада Народне скупштине Републике Српске за 2018. годину који ће бити достављен парламенту.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зељко Бањалука

23.01.2018 15:43

Овај комплет цланак је ок,али није истразен из поцетка ето питања за Вас новинаре и посланике у скупстини све је ТРАНСПАРЕНТНО !!?? Ко име и презиме која фирма колико новца ко је изврсио техницки пријем за стари кров;ко је изводио градјевинске радове на кампусу,мислим онај кров који је однио вјетар ??? сви који знају основне појмове о градјевини знају ста је статицки прорацун. неко је изврсио висе кривицних дјела превара,корупција,прикривање и злоупотрба полозаја,УРАДИО СА ЛОСИМ МАТЕРИЈАЛОМ НАПЛАТИО УТАЛИО СЕ КО ЈЕ ТО ??? Небудете ли до краја истразили и Ви сте сауцесници градјевинске мафије

ОДГОВОРИТЕ
Name

;срна

23.01.2018 16:07

Одмах милиони јјојјјј,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

23.01.2018 19:11

Не знам ста це уставни суд кад се све ресава како тата казе. јос мање зграда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конфуције

23.01.2018 22:12

За Конфуцијев институт некако да се натегне 200 000 КМ, али зато за малог Игора 3 000 000 као из коке.

ОДГОВОРИТЕ