FRA: Bordo dobio kad mu vrijeme nije! I još...

Tim koji je u teškoj situaciji slavio na gostovanju Nantu - 0:1.  U Strazburu dva penala za domaćina, Monpelje i Ren uhvatili poslednji voz! Dva crvena kartona na šest mečeva u Francuskoj.

Fudbal 21.01.2018 | 09:30
FRA: Bordo dobio kad mu vrijeme nije! I još...
I to je fudbal.

Ekipa koja na pet utakmica ima četiri poraza gostovala je jednom od najprijatnijih iznenađenja francuske Lige 1 - i pobedila. Bordo je slavio u gostima s 1:0 (1:0) golom Nikole De Previja.

Pred ovaj meč Bordo je uručio otkaz treneru Žoslinu Guverneu, ovo gostovanje je naišlo Bordou u veoma teškom momentu, ali se tim pod vođstvom Erika Bedua pokazao u nevolji i došao do veoma važne pobede pre svega na mentalnom nivou.

U ekipi Bordoa igrao je i Brazilac Malkom kog najviše želi Arsenal, a zamenjen je u 87. minutu.

Vukašin Jovanović nije igrao zbog povrede kolena, a ni Milan Gajić se nije našao u protkolu.

Do jedinog gola na meču Bordo je došao posle dobrog prodora Sabalija i centaršuta s desne strane. De Prevej je skočio dobro i pogodio glavom za rušenje ekipe koju vodi Klaudio Ranijeri.

Baš neočekivano...

Najuzbudljiviji meč čuvenog termina od 20 časova u Francuskoj Ligi 1 bio je okršaj Strazbura i Dižona koji je pripao domaćinu - 3:2. 

Bio je to duel u kom se košarkaškim rečnikom igralo u serijama. Prvo je Strazbur poveo s 2:0 već posle 19 minuta igre, a već do poluvremena je gost uspeo da izjednači. Ispostavilo se da je utakmicu odlučio gol Lale u 79. minutu iz penala. On je inače i prvi gol na utakmici dao s bele tačke.

Sudija Gatije je bio široke ruke po domaćina.

A još jedan meč koji je rešen golom s bele tačke bio je okršaj Rena i Anžea - 1:0 (0:0). Svi vi koji ste igrali keca verovatno ste čupali kosu sve do samog kraja, ali je Burigo ispalio dobar hitac u 84. minutu i doneo sva tri boda svom timu.

Da nije bilo ovog penala, pitanje je da li bi i bilo gola na utakmici. Najverovatnije i ne bi.

Ako tražite neki dobar tim na koji možete da jurite ikseve onda je to Monpelje, ali ovoga puta je u 96. minutu uspeo da se domogne pobede na svom terenu protiv Tuluza - 2:1.

Delovalo je da će remizirati i treći put zaredom, ali Sio nije tako mislio.

LIGA 1 - rezultati

Petak

Kaen - Marselj 0:2 (0:0)
/Paje 55pen, Tovan 74/

Subota

Nant - Bordo 0:1 (0:1)
/De Previj 26/

Amijen - Gengan 3:1 (1:1)
/Konate 16pen, 79, Bodmer 84 - Koko 29/

Monpelje - Tuluz 2:1 (1:1)
/Sambija 43, Sio 90+6 - Imbula 30/

Ren - Anže 1:0 (0:0)
/Burigo 84pen/

Strazbur - Dižon 3:2 (2:2)
/Aholu 5, Lala 19pen, 79pen - Tavares 33, Hadadi 45+1/

Troa - Lil 1:0 (1:0)
/Nijane 44/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar