Alardajs se ne zaustavlja! Hoće još jači Everton!

Još Vardi i levi bek iz Bajerna i to je - to?! Karamele se ne zaustavljaju. . .

Fudbal 20.01.2018 | 19:00
Alardajs se ne zaustavlja! Hoće još jači Everton!
Dolaskom Tea Volkota za 20.000.000 evra ispunila se velika želja Sema Alardajsa, ali Big Sem ima u planu da do kraja zimskog prelaznog roka overi još dva velika pojačanja. U napadu i na levom boku. 

Ni to što je Everton od letos utrošio preko 200.000.000 evra (veći deo Ronald Kuman) nije zadovoljilo klupske ambicije. Alardajs želi još, a posebno iznenađuje da traži još jednog golgetera, iako je dosad on lično doveo Čenka Tosuna i Tea Volkota. 

Lokalni dnevnik Liverpul Eho saznaje da je Alardajsova želja - Džejmi Vardi. Ide se i korak dalje, uz tvrdnju da je Vardija čak neimenovani izvor savetovao da izabere Everton pre ostanka u Lesteru. 

Mada su realne šanse da Vardi zaista dođe na Gudison ravne nuli, pre svega zbog Lesterovih ambicija, ali i želje engleskog golgetera da ima kontinuitet uoči Svetskog prvenstva u Rusiji, Alardajs je spreman da se za još jedan veliki potpis bori do 31. januara. Za ovaj posao je navodno spremio čak 30.000.000 evra. Mada, teško i da će ta suma zadovoljiti čelnike Lestera. 

Tu je i druga strana medalje - Lester pored Vardija nema centarfora sa takvim ubilačkim instiktom. Doduše, Vardi je ove sezone mrežu tresao samo devet puta, iza njega je Šinji Okazaki sa sedam golova, ali gledajući da Lisice u rotaciji imaju još i Islama Slimanija iKelečija Iheanača i da su obojica van forme, jasno je zašto u Lesteru teško prihvataju da se odreknu Vardija. 

Nešto realnija priča je sa levim bekom, gde se traži čovek koji će zameniti povređenogLejtona Bejnsa. Alardajs je tu naciljao Huana Bernata iz Bajerna. Bernat ima ograničenu minutažu u Bajernu, traži standardno mesto u timu, a Bajern to ne može da mu ponudi. 

Probao je Alardajs da Bejnsa zameni Kukom Martinom, ali ispostavilo se da mu mesto uz levi bok ne odgovara. Bernat je u senci Davida Alabe, a ako bude želeo da se nađe na spisku Španije za Mundijal, moraće više da igra. 

Ali nema podataka o tome kakva bi ponuda mogla da bude - da li pozajmica, ili kupovina?

Biće zanimljivo videti kako će Alardajs reagovati do kraja prelaznog roka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar