Sjekirom napao policajce

Muškarac inicijala M. Z. iz Sanskog Mosta ranjen je i lišen slobode nakon napada sjekirom na policajce prilikom intervencije.

Bosna i Hercegovina 18.01.2018 | 12:03
Sjekirom napao policajce
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona je saopšteno da je policijska stanica juče zaprimila je dojavu da lice M. Z, rođen 1974.godine, iz porodične kuće iznosi stvari te iste pali u neposrednoj blizini kuća i pomoćnih objekata.

"Dolaskom na lice mjesta te po uočavanju policijskih službenika, lice M. Z. držeći u ruci sjekiru kreće prema policijskim službenicima s ciljem napada na iste. Policijski službenici izdaju naređenje licu da prestane sa napadom i odbaci oružje na šta se oglušuje te nastavlja aktivni napad prema policijskim službenicima. Nakon toga poolicijski službenik ispaljuje hitac upozorenja dok lice M. Z. zamahuje sjekirom prema policijskom službeniku, te usljed direktne opasnosti po život policijski službenik upotrebljava vatreno oružje i tom prilikom dolazi do ranjavanja lica M. Z.", kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Licu M. Z. je ukazana liječnička pomoć i van je životne opasnosti.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti“ i „ Ubistvo u pokušaju“ od strane lica M. Z., nastavljaju istražioci.

(Agencije)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Igor

18.01.2018 12:22

E sad si najebao. Vjerovatno im je rekao ma ko vas j... bjezite mi od kuce . Oni rekli izadji da te nesto pitamo , on mahao sjekirom psovao i njih i drzavu . Policajac mu pucao u nogu i sad ce jos da dobije 6,7 godina za pokusaj ubistva policajca. Tesko je pravdu nacu kad se ne zna ko pije ko placa .

ODGOVORITE
Name

Goca

18.01.2018 14:10

Ma samo vece kazne,sto vece,ko god pokusa na policiju,uniformisano lice. Nekad su u pravnoj drzavi bile kazne visoke,ko pokusa na uniformu. Shvatite ljudi,jedini oni cuvaju nas,i niko vise. U to budite sigurni,jer sin mi je uniformisano lice,i znam kojoj opasnosti izlaze svoj zivot, sto ja kao majka stres prezivljavam svaki dan. Prije sest god.kad je zavrsavao skolu sa policaja,nije bilo ni priblizno ovakvo stanje haosa,po tome znam koliko je svaki gradjanin u opasnosti,od raznih desavanja. Zivela POLICIJA citavog svijeta.

Name

Ma da

18.01.2018 14:22

A sta je trebao policajac da ga pusti da mu sikiru zabiju u glavu

Name

Zoran

18.01.2018 16:12

to je jedna strana medalje treba cuti i drugu covjek svoje stvari pali i nece da mu niko govori sta da radi .Zar nisu kokosari za vrijeme radnog vremena negdje u kaficu kod neke "postene" konobarice

Name

re Goca

18.01.2018 15:48

Svaka čast na komentaru. Ko god se ogrešio o zakon treba da odgovara, a napad na policajca naj oštrije kazniti i Drzava da stane u zaštitu uniformisanog lica-policajca.pozdrav svim časnim ljudima.

ODGOVORITE
Name

Zoran

18.01.2018 16:33

A kako ti znas da je on napao " postenu i casnu policiju jesil ti bio na licu mjesta netrabunjaj nesto sto neznas

Name

re Z

18.01.2018 16:50

E jest ti neki komentar i kultura na nivou.

Name

Svedska

18.01.2018 16:37

Ovo da se desilo u USA ovaj bi uspio sa sjekirom u rukama da napravi samo jedan korak prema policajcu i dobio bi citav sarzer u glavu.

ODGOVORITE
Name

GOCA za ZORANA

18.01.2018 19:57

Vidim koliko si castan i posten,sam sebi si izdao pravo lice,ali i takvim,kad tad ce se na kraj stati. Policiju nazivas,"kokosari",a da ti dupe bude ugrozeno,odmah bi trazio pomoc policije. Ti si osoba koja ima fobiju od policije,ili si problem neki u drustvu... Vec da ja tebi porucim,sram da te bude,a budi siguran,kad policija dodje do tebe,njezno ce te maziti,klosaru i kriminalac jedan. Znas li da za kratko vrijeme,moze se znati tko si,pa ces propjevati. Nasa POLICIJA ponos nas. Sva policija sveta,imala svu srecu,zeli im GOCA!!!

Name

GOCA za RE

18.01.2018 20:06

Svaka ti cast,na pravim i iskrenim komentarima,i sto podrzavas policiju. Samo problematicnim osobama smeta policija,a casni ljudi je vole,jer to su nasi ljepotani,iniformu samo sposobni,pametni,hrabri,posteni nose. pozz sa vad

Name

Ззззуу

20.01.2018 00:43

ззуууууу

ODGOVORITE