Za ubistvo 10 godina zatvora

Nikola Šormaz (68) iz Banjaluke osuđen je na deset godina zatvora za ubistvo sugrađanina Božidara Rogića (80), a kojeg je, po presudi banjalučkog Okružnog suda, nasmrt izbo čakijom.

Republika Srpska 17.01.2018 | 18:07
Za ubistvo 10 godina zatvora
Šormaz je proglašen krivim po optužbama da je 17. jula prošle godine, nakon kraće svađe, čakijom izbo Rogića u blizini šahovskog igrališta iza Sportske dvorane "Obilićevo" u banjalučkoj Ulici carice Milice.

U presudi se navodi da je Šormaz kobnog dana došao sa štapom na igralište i napao Rogića, koji je sjedio na klupi. Tad je Rogić uspio da mu štap otme i polomi. Nakon toga oni su se potukli, a razvadila su ih trojica mladića. Šormaz je tada, kako se navodi, sjeo na klupu i nešto kasnije iz torbice izvadio čakiju, te prišao ponovo Rogiću i ubo ga u rame i stomak.

Od zadobijenih povreda nakon operacije kod Rogića je došlo do komplikacija, pa je on izgubio bitku za život 27. jula prošle godine. Niko od mještana ne zna šta su motivi ovog kobnog sukoba.

"Prvo sam ugledao kako nekoliko ljudi ostavlja šahovske figure u sanduk gdje po noći budu odložene, i to usred dana, što mi je odmah bilo čudno, jer se tu šah igra do kasno naveče. Zagledam se malo bolje, kad onda shvatim da je vrag odnio šalu, da tu ima policije", rekao je ranije za "Nezavisne" jedan mještanin.

Presudu je Šormazu izreklo Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a koji je kazao da Sud smatra da je kazna adekvatna.

Kao olakšavajuće okolnosti za optuženog Sud je uzeo to što nije osuđivan i što se korektno ponašao na Sudu.

Šormaz, koji se branio sa slobode, nije se pojavio na izricanju presude, a njegov branilac najavljuje žalbu. Advokat Živko Bojić, naime, kaže da smatra da je kazna previsoka s obzirom na sve okolnosti i dokaze.

Izvor: NN

Komentari / 0

Ostavite komentar