AO: Povratak kralja - Đoković razbio Janga u tri seta!

Novak Đoković pobedom je obeležio povratak tenisu posle šestomesečne pauze, trijumfom nad Donaldom Jangom u prvom kolu Australijan Opena – 6:1, 6:2, 6:4.  Vratio se Novak i - deluje odlično! Najbolji srpski teniser ubedljiv na startu Australijan opena.

Tenis 16.01.2018 | 09:45
AO: Povratak kralja - Đoković razbio Janga u tri seta!
Najbolji srpski teniser nije igrao još od četvrtine finala prošlogodišnjeg Vimbldona, kada je bio prinuđen da preda meč Tomašu Berdihu zbog hronične povrede lakta.

Šestostruki osvajač Melburna, imajući sve u vidu, odigrao je veoma dobar meč, u čijem je većem delu podsetio na period kada je u potpunosti dominirao svetskim tenisom.

Bilo je puno skepticizma pošto je Novak otkazao učešća na turnirima u Abu Dabiju, odnosno Dohi, ali je većina tih sumnji otklonjena već posle prvog seta meča sa iskusnim Amerikancem. 

Možda Jang nije najbolji reper, niti je jedan duel dovoljan za bilo kakve zaključke, ali igra dvanaestostrukog Grend Slem šampiona svakako može da raduje sve one koji vole 'beli sport'. 

Đoković se sjajno kretao po jakom suncu na Margaret Kort Areni, čisto' je udarao lopticu, ‘novi’ servis je isto bio na visokom nivou, a – pored veoma raznovrsnog arsenala prilikom napada – ponovo je terao navijače na noge i izvanrednom igrom u defanzivi.

Prvi deo igre dobio je posle svega 23 minuta, napraviviši pritom dva brejka, da bi još silovitiji bio u drugom setu – kada je ekspresno još tri puta oduzeo servis protivniku za ogromnih 5:0.

Tada je usledio manji pad, jedina minus faza iz ovog susreta, koji se reprodukovao kroz nekoliko atipičnih grešaka i nezadovoljavajući govor tela, ali se mora istaći i da je Donald krajem drugog dela meč u potpunosti 'pustio' ruku.

Međutim, uspeo je samo da produži ovaj deo igre za nepunih pet minuta, odnosno da 'skupo' proda kožu u poslednjem setu.

I u njemu je Novak rano stigao do prednosti, već u trećem gemu, da bi onda propustio pet prilika da završi posao. Tada je Jang maksimalno podigao agresivnost, svestan da više nema šta da izgubi, ali nije mogao više od časnog poraza.

Srbin je sigurnim servisima i preciznim forhendima stigao do nove dve vezane meč lopte i već prvu pretvorio u konačni trijumf, posle 112 minuta igre.

Novak je meč završio sa 79 odsto osvojenih poena na prvi (30/38), odnosno 71 odsto na drugi servis (20/28), uz 33 vinera, pa se može reći i da se promena mehanike servisa gotovo idealno uklopila u celokupan nastup.

Ovo im je bio treći međusobni okršaj, a srpski igrač zadržao je maksimalan učinak.

Protivnik u narednoj rundi biće mu pobednik meča između Francuza Gaela Monfisa i Haumea Munara iz Španije.

Koliko su se navijači uželeli Novaka, posebno naši sunarodnici, bilo je jasno već od onog trenutka kada je kročio na teren.

Konstantno i glasno su ga bodrili, dok ga je jedan navijač zamolio da 'požuri' krajem drugog seta:

"Novače, požuri, moram da kupim pivo".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar