OHR: Sve navode shvatiti ozbiljno

OHR je danas u odgovoru na upit N1 televizije poručio da sve navode o paravojnim formacijama u Bosni i Hercegovini treba shvatiti vrlo ozbiljno.

Bosna i Hercegovina 15.01.2018 | 17:31
OHR: Sve navode shvatiti ozbiljno
Kako su za N1 kazali iz ove institucije, ovakvim navodima trebali bi se pozabaviti pravosudni organi u BiH.

''Bilo kakve navode o paravojnim organizacijama u Bosni i Hercegovini treba shvatiti vrlo ozbiljno i njima se ekspeditivno trebaju pozabaviti nadležni pravosudni i organi za provođenje zakona'', stav je OHR-a.



Podsjećamo, mnogo reakcija izazvala je informacija o navodnom formiranju paravojnih formacija u Republici Srpskoj. Na ove navode reagovali su brojni zvaničnici i institucije.

Informaciju se demantovale organizacije koje se dovode u vezu s formiranjem paravojnih formacija.

Podsjećamo, predsjednik udruženja "Veterani Republike Srpske (RS)" Duško Vukotić danas je negirao navode koji su se ovih dana pojavili u javnosti o tome da njegovo i udruženje "Srbska čast", i ostale organizacije sa kojima sarađuju, rade na formiranju paravojne formacije.

Vukotić je otkrio da je on uputio poziv u goste omladinskom klubu organizacije "Srbska čast", a u pitanju je pravno lice registrovano u Nišu u Srbiji, kao udruženju sa kojim imaju sporazum o saradnji od 2014. godine.

Izvor: N1.info

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

BAJA TRENIRA STROGOCU

15.01.2018 16:53

Mozda je vrijeme da se narodi u RS. preupitaju Hoce li ove spodobe trenirati strogocu prema onima koji ne podrzavaju krimogenu poziciju u RS politickom miljeu Ovi imaju podrsku da dijeluju samo u RS,van RS. hapsana

ODGOVORITE
Name

Dr

15.01.2018 17:53

Pa Mile se i ne razlikuje od ovih rumpalija

Name

Rade

15.01.2018 16:59

Da se OHR oglasio sličnim saopštenjem prije mjesec dana, kada su se u javnosti pojavile informacije da se u Federaciji BiH mladi Bošnjaci obučavaju za rat poštovao bi njihov stav.

ODGOVORITE
Name

Ре

15.01.2018 17:28

Немаш ти појма о ни чему , превише слушаш додика.

Name

Da ali, ..

15.01.2018 17:50

Tada su se pojavile samo informacije, a recimo nije bilo fotografija na kojime se vide nepoznate osobe koje sede na poslanickim mestima u Narodnoj skupstini RS

Name

Relax

15.01.2018 17:57

"Rade" , jel može dušo, link do vijesti o obuci tih mladih Bošnjaka, po mogućnosti neki realan tekst, sa slikama i jasnim objašnjenjima, tek toliko da znam o čemu govoriš? Sve čega se sjećam, jeste vijest o Bakirovih 9000 mudžahedina, koji je Mektić lično demantovao, pa one Čokolindine gluposti o hiljadama isilovaca, koje su takođe demantovane. Ostala je izjava udruženja "Zelene beretke", u kojoj su se oni malo zanijeli, vjerovatno se zaigrali domina u penzionerskom, pa im se omakle četiri nule u cifri.

Name

re rade

15.01.2018 18:04

To za bosnjake je bila izmisljena laz zato se nije polemisalo dalje. Ali ovaj slucaj je dokazan, kao sto postoju mnogo slike. Mile je glavni akter u ovom slucaju. Za ovaj prekrsaj treba neko odgovarati, nula tolerancije za ove kriminalce.

Name

Re Rade

15.01.2018 19:11

Sta ima tu da se infirmise javnost,to se zna,mi smo spremni dati zivot za nju "Bosnu".

Name

Rade

15.01.2018 20:42

Spremni smo i mi dati život za REPUBLIKU SRPSKU. NO PASERAN.

Name

Nije nego

15.01.2018 17:12

Svi ste vi ista družina. Svi vi radite protiv ovog jadnog naroda. Srećno narode!

ODGOVORITE
Name

Sa strane

15.01.2018 17:47

Još su samo ovi falili da se pridruže harangi.

ODGOVORITE
Name

Sip sip hura

15.01.2018 17:58

Shvacamo ozbiljno! Sipa hapsite Dodika, neznam sta jos cekate. Sve je dokazano i vidi se on na fotografijama. Nemoze sad demantovati da nije upetljan ni da nije tacno kako se danima pise. Da vidimo hoce li se tako smjeskati i iza resetaka u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Manipulacija

15.01.2018 18:10

Koja ste vi bijeda pa bavi te se ovim teroristim sto odlaze u Siriju onim sto ubise policajca u Zvorniku dva vojnika u Rajlovcu

ODGOVORITE
Name

dok

15.01.2018 18:25

Pa ovi se i organizuju samo da plaše Dodikovu opoziciju.Kako bi prošli da su ovaj performans izvodili van privatne države Milorada Dodika?

ODGOVORITE
Name

Boki

15.01.2018 22:21

Auuu koji ste vi licemjeri. A pre par sedmica za bakirove kampove nista ozbiljno niste shvatili.Radi se o hiljadama boraca za islam a interesuju vas humanitarne organizacije sa par momaka.Olos ste vi najgori

ODGOVORITE
Name

Dodik izdajnik

16.01.2018 11:35

Ovo je dogovor OHR-a sa Dodikom da Ruski humanitarni centar u Nišu predstavi u javnosti kao terorističku organizaciju. Dodik je kukavičije jaje Trilateralne Komisije isto kao i onaj dripac Vučić i na ovaj način žele da se distanciraju od Rusa. Ne mogu da vjerujem da neko može povjerovati da je Dodik patriota i Srbin. Dodik radi na razbijanju Srpskog bića od kad se pojavio na političkoj sceni i to je njegova primarna djelatnost.Ove momke je navukao na tanak led kako bi ih kompromitovao u javnosti da su paravojna formacija a on to nije znao pa će se u skoroj budućnosti,onako hinjski bez buke,sloziti sa odlukom BiH da se ovim ljudima zabrani ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Organizirao je hajku na ljude koji nose majice sa Srpskom zastavom a štiti sve one koji su uništili i opljačkali Republiku Srpsku,jadno i bijedno. Dodik i njegova kriminalna kasta pljačkajući Republiku Srpsku imaju za cilj da Srpsku predstave kao los entitet koji ne može da funkcioniše bez BiH i da ga treba ukinuti,otuda i dolaze obustavljanja onih silnih istraga protiv Dodika iz tužilaštva BiH,a svi znamo da je Dodik organizovao i učestvovao u sve i jednoj pljački Republike Srpske. Sve će nas dati za svoju slobodu i slobodu novca koji je opljačkao građanima Republike Srpske.

ODGOVORITE