SP: Benjamin Burić odveo "zmajeve" u baraž!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće u doigravanju za plasman na Svjetsko prvenstvo, nakon što je u Tuzli savladala Švajcarsku i osvojila prvo mjesto u grupi 6. Nevjerovatna partija golmana bh. selekcije - 20 odbrana!

Ostali sportovi 14.01.2018 | 09:45
SP: Benjamin Burić odveo "zmajeve" u baraž!
Bosna i Hercegovina igraće u baražu za odlazak na Svjetsko rukometno prvenstvo!

To je epilog kvalifikacione grupe 6, u kojoj je selekcija Bilala Šumana završila na prvom mjestu, ispred Švajcarske i Estonije.

Ipak, da nije bilo sjajnog golmana Benjamina Burića, pitanje je da li bi "zmajevi" večeras stigli do trijumfa protiv Švajcaraca u tuzlanskoj dvorani "Mejdanu", koji im je osigurao prvu poziciju i plasman u doigravanje.

BOSNA I HERCEGOVINA - ŠVAJCARSKA 21:15 (11:6)

Maestralni Burić sakupio je nevjerovatnih 20 odbrana i tako pomogao svom timu da u veoma čvrstoj utakmici, sa malim brojem pogodaka, dođe do slavlja.

Tokom cijelog susreta bh. tim je vodio, a najveću prednost imao je početkom drugog poluvremena, kada je na semaforu stajalo 13:7. Nakon toga uslijedila je serija gostiju kojom su prišli na samo gol zaostatka (16:15) devet minuta prije kraja meča.

Ipak, "zmajevi" su uspjeli da odbiju nalete protivnika, u finišu "dodaju gas" i dođu do ubjedljive i zlata vrijedne pobjede.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Znaaaaci

14.01.2018 09:25

pobjeda

ODGOVORITE