Medunjanin: Prosinečki je trener s autoritetom!

Vezni igrač Filadelfije i reprezentacije Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin smatra da je Robert Prosinečki odličan izbor na mjestu selektora „zmajeva“.

Fudbal 16.01.2018 | 15:45
Medunjanin: Prosinečki je trener s autoritetom!
Medunjanin će na „svom terenu“ u SAD predvoditi selekciju BiH u mečevima sa selekcijom domaćina 28. januara u Los Anđelesu i tri dana kasnije protiv Meksika u San Antoniju.

„Turneja u Americi je izazov da pokažemo da treba da se cijeni naš fudbal. Biće to sjajna prilika za igrače iz Premijer lige BiH da pokažu da zaslužuju poziv u reprezentaciju. Zvao me je Robert Prosinečki, novi selektor i pitao želim li igrati protiv SAD i Meksika. Naravno, dileme tu nema, uvijek želim igrati za reprezentaciju svoje domovine i uvijek sam na raspolaganju ako selektor procijeni da mogu pomoći“, izjavio je Medunjanin za sarajevski „Dnevni avaz“.

Fudbaler Filadelfije ima visoko mišljenje o novom selektoru „zmajeva“.

„Prosinečkog poznajem još iz vremena kad sam igrao za turski Gazijantepspor. On je tada bio trener Kajzerija. Bio je dobar stručnjak, njegova ekipa je igrala lijep fudbal. Smatram da je došao trener s autoritetom koji je igrao u najvećim evropskim klubovima. On kad nešto kaže, to mora da se poštuje odmah“.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar