Krajinović odustao od Australijan opena!

Srpski teniser Filip Krajinović odustao je od nastupa na Australijan openu zbog povrede Ahilove tetive.  

Tenis 13.01.2018 | 13:30
Krajinović odustao od Australijan opena!
Lekarski tim je procenio da bi Krajinović mogao da pogorša povredu koja ga muči već nekoliko nedelja, a trebalo bi da pauzira oko šest nedelja, prenosi "Sport Klub".

Krajinović je prošlu sezonu završio najboljim rezultatom u karijeri, plasmanom u finale Mastersa u Parizu, a na startu Australijan opena je trebalo da igra protiv Adrijana Manarina.

Tako je Srbija ostala na četiri predstavnika na Ozi openu – Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Laslo Đere. U ženskon konkurenciji nastupiće samo Aleksandra Krunić. 

Srbija će ove godine umesto pet predstavnika u glavnom žrebu Australijan Opena imati četiri.

Igraće Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Laslo Đere, dok je Filip Krajinović bio primoran da otkaže nastup u Melburnu.

Povreda Ahilove tetive koju je zaradio tokom priprema za novu sezonu iziskuje mirovanje, zbog čega neće moći da nastupi na prvom grend slemu, prenosi "Sportklub".

Lekarski tim u dogovoru sa Krajinovićem i njegovim stručnim štabom je procenio da bi izlaskom na teren rizikovao težu povredu.

Drugi teniser Srbije, trenutno 35. na ATP listi, van terena će biti mesec i po dana.

Filip Krajinović, koji je u finišu prošle sezone stigao i do finala mastersa u Parizu i najboljeg plasmana u karijeri, otkazao je i nastup u Sidneju krajem prošle nedelje.

On je trebalo u prvoj rundi Australijan Opena da se sastane sa Adrijanom Manarinom iz Francuske.

Australijan open počinje u ponedeljak ujutru po našem vremenu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar