AO - žrijeb: Novak izbjegao Nadala, na Federera u 1/2-finalu!

Novak Đoković igraće u prvom kolu Australijan Opena protiv Donalda Janga, odlučeno je žrebom.  Nole bez sreće u Melburnu, na samom startu sa Monfisom (u 2. kolu), a onda redom protiv najboljih tenisera sveta.  Žreb za Australijan open, koji počinje u ponedeljak, 15. januara, uopšte nije bio povoljan za Novaka Đokovića, koji se vratio tenisu posle šestomesečne pauze usled povrede lakta.  Aleksandra Krunić igraće u prvom kolu Australijan opena sa Anet Kontavejt, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Tenis 11.01.2018 | 10:00
AO - žrijeb: Novak izbjegao Nadala, na Federera u 1/2-finalu!
Ukoliko savlada Amerikanca Novak će u drugoj rundi igrati protiv Gaela Monfisa iz Francuske, posle čega bi mogao da se sastane sa Špancem Albertom Ramos-Vinjolasom, odnosno ili sa Timom Smičekom i Aleksejim Popirinom.

Potencijalni rival šestostrukom šampionu u osmini finala mogao bi da bude Aleksander Zverev, u četvrtini Dominik Tim, dok je svakako dobra vest da je Rafael Nadal na drugoj strani žreba. 

Naš najbolji teniser svih vremena nalazi se u tzv. "donjoj polovini" žreba, koju predvodi drugi nosilac, Rodžer Federer. Đoković sa njim može da se sastane tek u polufinalu, ali put koji ga čeka nije nimalo lak. Neko će reći "dobro je što ne igra rano protiv Federera ili Nadala", ali... na putu do vrha - žreb je predvideo da se sastane sa četvoricom od pet najboljih igrača u ovom trenutku.

Novak Đoković će prvi ovogodišnji grend slem otvoriti susretom sa Amerikancem Donaldom Jangom, 63. igračem, kog je savladao u dva dosadašnja susreta. Pobedi li Amerikanca, već u drugom meču Nole će igrati protiv Gaela Monfisa, sjajnog Francuza koji će na startu igrati protiv jednog od kvalifikanata.

U trećem kolu Đokovića po svoj prilici čeka 21. nosilac, Albert Ramos-Vinjolas, a u četvrtom, ako favoriti opravdaju očekivanja, pobednik "Zverev derbija", meča između Aleksandra (4. nosilac, Nemačka) i Miše (32. Nemačka). U četvrtfinalu, Nole bi, prema očekivanja, trebalo da igra sa boljim iz duela Dominik Tim (5, Austrija) - Stan Vavrinka (9, Švajcarska), a potom bi sledile poslastice - u polufinalu protiv Federera, u finalu protiv Rafaela Nadala.

U Novakovom delu žreba je Filip Krajinović, koji najpre treba da se sastane sa 26. favoritom za titulu, Adrijanom Manarinom iz Francuske, a potom sa Jiržijem Veselim, te Dominikom Timom.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv 24. nosioca, Argentinca Dijega Švarcmana, a već u trećoj rundi mogao bi da se sastane sa glavnim favoritom, Rafaelom Nadalom, koji ovaj turnir počinje susretom sa Viktorom Estreljom Burhosom.

U toj, "gornjoj" polovini žreba nalazi se i Viktor Troicki, čiji je prvi rival Australijanac Aleks Bolt, dobitnik specijalne pozivnice od strane organizatora, a potom ga čeka pobednik meča Nik Kirjos (17. nosilac, Australija) - Rožerio Dutra Silva. Sa druge strane, Laslo Đere će se sastati sa iskusnim hrvatskim teniserom, Ivom Karlovićem, a pobedi li ga, moraće na pobednika meča Džek Sok (8, SAD) - Juiči Sugita.

Švajcarac turnir otvara protiv Aljaza Bedenea iz Slovenije, onda bi ga čekao bolji iz okršaja Jan-Lenarda Štrufa iz Nemačke i dobitnika vajld karda Sonvo Kvona iz Južne Koreje, pa 29. nosilac Francuz Rišar Gaske.

U gornjem delu Rodžerove četvrtine žreba nalaze se i Amerikanac Sem Kveri, Kanađanin Miloš Raonić, Huan Maritn del Potro iz Argentine, Belgijanac David Gofan.

Prvi nosilac u muškoj konkurenciji jeste prvi reket sveta i prošlogodišnji finalista Rafael Nadal, koji kreće od veterana iz Dominikanse Republike Estrelje Burgosa, dok bi u trećem kolu mogao da igra sa Hrvatom Bornom Čorićem ili bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom.

U istom delu žreba nalaze se još i Džon Izner, dok donju polofinu predvodi šesti nosilac iz Hrvatske Marin Čilić.

Novi okrašaj sa Rafom mogao bi da ima i Dušan Lajović, ali je potrebno da najpre izbaci Dijega Švarcmana iz Argentine u prvom kolu, odnosno bolje iz okršaja Ćorića i Italijana Paola Lorencija.

Što se ostalih srpskih predstavnika tiče, Viktor Troicki igraće sa dobitnikom specijalne pozivnice Aleksom Boltom, dok bi ga već u sledećoj rundi verovatno sačekao domaći igrač, 17. nosilac Nik Kirjos.

Gornju polovinu te četvrtine predvodi Bugarin Grigor Dimitrov, a donju Amerikanac Džek Sok, na čijoj strani je i Laslo Đere – koji će već na startu imati veoma težak zadatak protiv hrvatskog džina Iva Karlovića.

Aleksandra Krunić igraće u prvom kolu Australijan opena sa Anet Kontavejt, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Najbolje plasirana srpska teniserka sastaće se sa igračicom koja je 32. nositeljka.

Njih dve odigrale su do sada jedan meč i to 2015. godine u Taškentu, kada je naša teniserka slavila sa 6:2, 6:4.

Ukoliko pobedi Kontavejt, naredni protivnik će joj biti bolja iz duela Mona Bartel i Monika Nikulesku. Već u trećem kolu očekuje je potencijalno najteži meč i to sa Jelenom Ostapenko koja je sedma nositeljka.

Dalje, ukoliko bi savladala mladu Letonku, usledilo bi po papiru nešto lakši duel sa Koko Vandevej ili Dominikom Cibulkovom, pod pretpostavkom da te dve igračice ne ispadnu.

Kod favorita, Simona Halep igrać u prvom kolu protiv Destini Aive, Karolina Voznijacki sa Mihaelom Buržanesku, Elina Svitolina sa kvalifikantkinjom, odnosno Garbinje Mugurusa sa Džesikom Pončet.

Marija Šarapova u prvom kolu sastaje se sa Tatjanom Marijom, potom bi usledio meč sa pobednicom duela Sevastova/Lepčenko, dok bismo u trećem kolu mogli da vidimo klasik – susret Šarapove i Anđelik Kerber.

Titulu u muškom singlu brani Rodžer Federer, a u ženskom Serena Vilijams, koja se ipak posle porađaja neće vratiti na teren u Australiji. 

Prvi nosilac u muškoj konkurenciji jeste prvi reket sveta i prošlogodišnji finalista Rafael Nadal, dok je u ženskoj konkurenciji prvi favorit Rumunka Simona Halep. 

Australijan open na programu je od 15. do 28. januara i igra se za nagradni fond od 43.200.000 američkih dolara. 

Izvor: B92/blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

11.01.2018 10:51

Nema potrebe da se kaže da Novak nije imao sreće sa žrijebom. Prvo, on je sada 14.na ATP listi i normalno je da će u ranijim fazama ići na bolje igrače,a drugo, za njega to nisu velike prepreke sve do polufinala pod uslovom da se potupno oporavio, a igrati sigurno nije zaboravio. Biće jako zanimljivo vidjeti gdje se trenutno nalazi i koliko može poslije duge pauze.

ODGOVORITE